Ανακοίνωση με την οποία ζητάει την ανάληψη ευθυνών σχετικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή που υπέστη ο Σαρωνικός μετά τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" εξέδωσε η ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιά. 

Στην ανακοίνωση της αυτή η ΝΟΔΕ Β' Πειραιά τονίζει την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού επισημαίνει πως ο μόνος δρόμος που απομένει στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή είναι η παραίτηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Β΄Πειραιά 

Η καταστροφή που υπέστη το νησί μας, η ΣΑΛΑΜΙΝΑ, στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ακτογραμμής της, είναι δυστυχώς ανυπολόγιστη. Μια καταστροφή που θα αφήσει για χρόνια το αποτύπωμα της. Η οικολογική καταστροφή υποβαθμίζει το επίπεδο κ την ποιότητα ζωής του νησιού κ των κατοίκων. Η τουριστική δραστηριότητα κ η ζωή θα πληγεί σε τεράστιο βαθμό. Το θαλάσσιο οικοσύστημα θα περάσουν χρόνια για να ζωντανέψει. Οι αλιείς του νησιού κ της ευρύτερης περιοχής του Σαρωνικού καταστράφηκαν. Η μόλυνση θα περάσει στη διατροφική αλυσίδα των κατοίκων με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σε όλο αυτό το διάστημα παρακολουθήσαμε την ολιγωρία κ την καθυστέρηση των κρατικών αρχών κ του πολιτικά υπευθύνου Υπουργού της Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Έφτασε στο σημείο με θράσος να προτρέπει τον κόσμο να βουτήξει στη θάλασσα για μπάνιο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν ακούσαμε ποτέ καμία συγνώμη κ καμία επίσημη ανάληψη της ευθύνης για ότι συνέβη. Τελικά σε αυτό το κράτος, σε αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ανεύθυνοι κ σφυράνε αδιάφορα.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του κ να φανεί έστω κ την τελευταία στιγμή ελάχιστα χρήσιμος με την αποχώρηση του....

ΝΟΔΕ Β´ ΠΕΙΡΑΙΑ