Σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, συνεχίζοντας την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών που ξεκίνησε με το σύμφωνο συμβίωσης.

Αυτή τη φορά αιτία στάθηκε η απόφαση της ΕΡΤ1 να μην καλύψει τηλεοπτικά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Σε δηλώσεις του στο Star τόνισε: "Ανακάλεσε (σ.σ. η Κυβέρνηση) την Κρατική Τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα".

Μετά τον αγιασμό τον υδάτων, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ με μια υπαινικτική παραβολή για το αλάτι και τον πόνο που προκαλεί, σχολίασε την απουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την τελετή.

"Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλλας", άρχισε τη δήλωση του ο κ. Σεραφείμ, ενώ συνέχισε με μηνύματα για το σύμφωνο συμβίωσης και έστειλε μήνυμα στον Πρωθυπουργό για την ενόχλησή του για τη ψήφισή του.

"Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων. Αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα", είπε ο κ. Σεραφείμ παραθέτοντας και μια περικοπή από το βιβλίο "Σοφία Σολομώντος".

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως "νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση". Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: "το μήνυμα του Χριστού είναι μετανοείτε πάντες γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε".

 

Ε.Ρ.Τ.: "Οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση"

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, σε χθεσινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μη κάλυψη του του εορτασμού των Θεοφανίων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, λέγοντας πως "η κυβέρνηση ανεκάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει την τελετή των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευομένη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα".

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ρ.Τ. επισημαίνει τα κάτωθι με αφορμή τις δηλώσεις του:
"Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή "ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".

Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.

Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".