Δύσκολο είναι το έργο του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. Αυτό το παραδέχεται και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ο οποίος μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ».

Ο νεαρός Νορβηγός μπακ των Πειραιωτών, ανέφερε ότι ο Θρύλος έχει τις δυνατότητες να τα… βάλει με το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα των Βαυαρών και πως οι Πειραιώτες μάλιστα, μπορούν να μείνουν αλώβητοι στην έδρα τους

«Είναι φανερό ότι το παιχνίδι με τον Πλατανιά κοιτάξαμε να το ‘καθαρίσουμε’ όσο πιο γρήγορα γίνεται και από τη στιγμή που πήραμε σκορ ασφαλείας κοιτάξαμε να παίξουμε έξυπνα, γιατί έχουμε και μεγάλο αγώνα την Τετάρτη. Φυσικά τα παιχνίδια διαρκούν 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη συνέχεια. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε με νίκες στο πρωτάθλημα το οποίο παραμένει πρώτος στόχος μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει για να προχωράμε», είπε αρχικά ο Ομάρ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Μπάγερν έρχεται στην Ελλάδα χωρίς τον Ρόμπεν, χωρίς τον Ριμπερί και δίχως τον Μπενάτια. Θεωρείς ότι αυτά είναι καλά νέα για τον Ολυμπιακό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν νομίζω ότι σωστό να ασχολούμαστε με το ποιοι θα είναι ή όχι στην αποστολή της Μπάγερν. Και το λέω αυτό, όχι φυσικά για να υποτιμήσω τους σπουδαίους παίκτες που δεν μπορούν να αγωνιστούν στην πρεμιέρα, αλλά επειδή η Μπάγερν είναι μεγάλη ομάδα και πολλές και ποιοτικές λύσεις σε κάθε θέση. Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, έτσι κι αλλιώς, οπότε εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας δουλειά. Σίγουρα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και επιβάλλεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να ανταποκριθούμε.

Ε: Τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από μια τόσο σπουδαία ομάδα;

Α: Είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο τη συγκέντρωσή μας και να πηγαίνουμε σε κάθε φάση με την ίδια δύναμη. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά στο ανασταλτικό σκέλος, να είμαστε συμπαγείς και να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι θα περάσουν δύσκολα εδώ. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να είμαστε γενναίοι επιθετικά και να κοιτάξουμε να τους βάλουμε προβλήματα κάνοντας το δικό μας παιχνίδι.

Ε: Πιθανόν από την πλευρά σου να παίξει ο Ντάγκλας Κόστα, ένας φανταστικό εξτρέμ… Δύσκολη δουλειά, έτσι;

Α: Η αλήθεια είναι ότι έχω μελετήσει το παιχνίδι του, αλλά δεν είμαι μόνο αυτός. Άλλωστε, η Μπάγερν έχει πολλές λύσεις και μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο ο προπονητής της από αριστερά. Η δουλειά πρέπει να είναι συνολική από όλους μας, πέρα από την ατομική απόδοση του καθενός μας.

Ε: Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη την Τετάρτη;

Α: Φυσικά και το πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Αν δεν πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι σε έναν αγώνα, σε οποιονδήποτε αγώνα, τότε έχεις χάσει πριν μπει στο γήπεδο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα τα δώσουμε όλα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.