Το παγκόσμιο συνέδριο του Χάρβαρντ, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Στόχος του ήταν να δείξει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο, προσφέροντας λύσεις σε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο Θρύλος στον απόηχο του συνεδρίου του Χάρβαρντ διοργάνωσε ένα ξεχωριστό φιλικό ματς το οποίο έγινε στο πλαστικό γήπεδο του Καραϊσκάκη. Ομάδα συνέδρων, παλαιών παικτών και στελεχών του Ολυμπιακού αντιμετώπισε μία ομάδα προσφύγων, στέλνοντας μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά η ενημέρωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

Κεντρικός στόχος του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο διεξήχθη στο Καραϊσκάκη, τις προηγούμενες δύο ημέρες, ήταν ο τρόπος με τον οποίο το ποδόσφαιρο, μπορεί να προσφέρει βοήθεια στον άνθρωπο! Το πως το λαοφιλέστερο των σπορ, μπορεί να σταθεί δίπλα στην ανθρωπότητα και να προσφέρει λύσεις, σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός, πάντοτε πρωτοπόρος και αρωγός τέτοιων ενεργειών, με γνώμονα τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε, στον απόηχο του συνεδρίου του Χάρβαρντ, ένα ξεχωριστό φιλικό, στο Καραϊσκάκη. Μεικτή ομάδα ομιλητών, ακαδημαϊκών και μη, παλαιών παικτών, αλλά και στελεχών του Θρύλου, αντιμετώπισε στο πλαστικό γήπεδο του Καραϊσκάκη, ομάδα προσφύγων! Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Μάριο Ουσίγιος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Φρανσουά Μοδέστο, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Λιλιάν Τουράμ. Με τη μεικτή ομάδα αγωνίστηκε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, καθώς και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά το τελευταίο το οποίο έχει σημασία. Σημασία έχει ότι νίκησε ο άνθρωπος, με σύμμαχο το ποδόσφαιρο!