O Oλυμπιακός συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και φιγουράρει στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης των κορυφαίων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου, αφού το όνομά του βρίσκεται στην πρώτη 30άδα, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα "euroclubindex".

Οι ερυθρόλευκοι δικαιωματικά έχουν εδραιωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μαζί με συλλόγους που αποτελούν μεγαθήρια γενικά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τους ίδιους να καταλαμβάνουν την 30η θέση (σ.σ. δύο θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα) και να έχουν τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα ελληνικά κλαμπ στη σχετική λίστα.

Οι Πειραιώτες με 2.937 πόντους, αφήνουν πίσω τους στην κατάταξη πολλούς μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, δείγμα της αναγνώρισης που τυγχάνει ο Θρύλος στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του εντός των συνόρων.

Σχετικά λοιπόν με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, αυτές βρίσκονται πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να είναι στην 107η θέση της κατάταξης με 2.259 πόντους, τον ΠΑΟΚ 141ος με 2.148 και τον Αστέρα Τρίπολης 195ος με 1.962.