Από τις 19 Απριλίου το peiraiasnews.gr  είχε μεταδώσει "πρώτο" την είδηση που αφορούσε την απόσυρση του Ιωάννη Τραγάκη  από τον στίβο της πολιτικής και την επικείμενη κάθοδο του γιού του Παναγιώτη Τραγάκη.

Στην επιβεβαίωση αυτής της είδησης προχώρησε και ο ίδιος ο βουλευτής της Β΄εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και την Σάσα Σταμάτη παραδέχτηκε πως μετά από 13 πετυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις θα αποσυρθεί και αφήνοντας τον γιο του στο τιμόνι του πολιτικού γραφείου.

Ειδικότερα ο βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιοχή και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είπε αναλυτικά: Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές - θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Εχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια.