Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε συνεργασία με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του πλανήτη, το Harvard, φιλοξενεί το Συνέδριο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World" ή αλλιώς "Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης".

Σε δηλώσεις του στη γαλλική ιστοσελίδα "Eco Foot", ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης στέκεται στην τεράστια σημασία τέτοιων δράσεων από τους κορυφαίους συλλόγους, όπως είναι ο Θρύλος. «Οι πιο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και με μεγαλύτερη επιρροή θεσμούς της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων», τόνισε.

«Στη διάρκεια του Συνεδρίου, οι ομιλητές θα προσπαθήσουν να υποδείξουν τις νέες ευθύνες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Στόχος είναι η δημιουργία ημερίδας, αφιερωμένης προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου», πρόσθεσε.