Ο Ολυμπιακός διοργανώνει μαζί με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Κολλέγιο Σίμονς, το Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Συνέδριο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης» και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου και συνολικά των ΗΠΑ να απλώσουν «δίχτυα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το συνέδριο οι ακαδημαϊκοί που θα δώσουν το «παρών» θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, επιστρέφοντας την αγάπη την οποία εισπράττει από τον κόσμο!

Την Κυριακή έφτασαν στην Ελλάδα σύνεδροι του Χάρβαρντ και καθηγητές από όλο τον κόσμο και το πρωί της Δευτέρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός τους έφερε σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό! Μέρος της παρουσίας των καθηγητών στην Ελλάδας είναι και για να γνωρίσουν από κοντά τα μεγάλα ιστορικά μνημεία αυτής της χώρας, η οποία γέννησε και δίδαξε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, σε όλη την Υφήλιο!

Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, σύνεδροι άρχισαν ένα εκτενές tour στην Αθήνα και τον Πειραιά και επισκέφθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία, όπως την Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο και το Μουσείο του Πειραιά. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, τη σύνδεση με τον μεγαλύτερο ελληνικό αθλητικό Σύλλογο, τον Ολυμπιακό και τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο.

Μετά τις ξεναγήσεις, το πρόγραμμα περιλάμβανε γεύμα στον Πειραιά, με φόντο τον Σαρωνικό και το γαλάζιο της θάλασσας.  Οι σύνεδροι του Χάρβαρντ δεν σταματούσαν να ευχαριστούν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό.

Το απόγευμα το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και την ευκαιρία για τους συνέδρους να δουν από πρώτο χέρι τα σπουδαία ευρήματα από την αρχαιότητα, τα οποία διασώζονται εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες: