Την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League πανηγυρίζει απόψε ο Ολυμπιακός, ύστερα από έναν χρόνο απουσίας. Μετά την επικράτηση (2-1) στο Φάληρο, οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν (1-0) τη Ριέκα και στην Κροατία, με γκολ του Μάριν (25’), και σφράγισαν τη μεγάλη πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για 18η φορά στην ιστορία τους. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (19:00 ώρα Ελλάδας).

Αξιοποιώντας την ποιοτική ανωτερότητά της και τη μεγάλη εμπειρία της, η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, είχε ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν -ιδιαίτερα στο τέλος- για την ισοφάριση.

ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Παρότι μπήκε κάπως… νωθρά στο παιχνίδι, κάνοντας ορισμένα εύκολα λάθη στην άμυνα που τον έθεσαν σε κίνδυνο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 20λεπτο. Στο 13’ η Ριέκα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκαβράνοβιτς σε τετ α τετ με τον Καπίνο πλάσαρε, αλλά ο Ρέτσος έσωσε στη γραμμή. Στο 20’ ακολούθησε εξαιρετική ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας, όταν ο Οτζίτζα έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Οι Κροάτες έδειξαν εκ νέου τα δόντια τους, ένα λεπτό αργότερα (21’): από λάθος του Βούκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Εμπερ, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Γκόργκον κατέληξε άουτ. Ο Θρύλος αξιοποίησε την ανωτερότητά του ποιοτικά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25’. Σε αντεπίθεση, ο Οτζίτζα κουβάλησε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε δεξιά στον ελεύθερο Μάριν, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Σλούγκα πλάσαρε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία!

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Γερμανός πήρε τα πάνω του και στο 31’ έκανε εξαριετικό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σλούγκα να διώχνει εντυπωσιακά! Στο 32’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι, σε πλασέ του Βούκοβιτς, μετά από πάσα του Ρέτσου, ωστόσο η φάση θεωρήθηκε τελικά ως μη γενόμενη, αφού έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ νωρίτερα ο Μπεν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα.

ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πεσμένος, συγκριτικά με το πρώτο. Οι Κροάτες προσπάθησαν να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό στην αριστερή του πτέρυγα, όπου ο Κούτρης αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα. Αποκορύφωμα ήταν η φάση του 54ου λετού, όταν ο Καπίνο έκανε εκπληκτική απόκρουση σε εξ επαφής πλασέ του Γκαβράνοβιτς.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου τον έλεγχο και θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 στο 65’. Σε αντεπίθεση, ο Μάριν πάσαρε την κατάλληλη στιγμή αριστερά στον Φιγκέιρας, ο οποίος έκανε έξυπνο σουτ, αλλά πέρασε άουτ. Η χαλάρωση και η κούραση στα τελευταία λεπτά έφεραν έναν ακόμη κίνδυνο, καθώς οι Κροάτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 79’. Ο Ματέι βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (83’), έχασε αντίστοιχη ευκαιρία και ο Θρύλος, όταν ο Μπεν πλάσαρε εξ επαφής τον Πρσκάλο, αλλά ο τελευταίος εξουδετέρωσε. Η τελευταία ελπίδα των γηπεδούχων, οι οποίοι συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League, ουσιαστικά χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η κοντινή κεφαλιά του Εμπερ κατέληξε άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ριέκα (Ματίαζ Κεκ): Σλούγκα (51’ Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (77’ Ματέι), Μάλες, Γκόργκον (61’ Κβρζιτς), Μίσιτς, Εμπερ, Γκαβράνοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης (61’ Φιγκέιρας), Ρομαό (80’ Φορτούνης), Ζιλέ, Καρσελά, Οτζίτζα, Μάριν (66’ Σεμπά), Μπεν.