Ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Πειραιά και σημαίνων στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Διαμαντίδης παρέδωσε μαθήματα… «διαπραγμάτευσης»

Ο κ. Διαμαντίδης που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της ναυτιλίας παρέθεσε ένα - ένα τα βήματα που χρειάζεται να κάνει κάποιος ώστε η διαπραγμάτευση του να στεφθεί με επιτυχία και στη συνέχεια τα αντιπαρέβαλε με τα όσα έκανε ή μάλλον δεν έκανε η κυβέρνηση και οι υπουργοί της το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Διαμαντίδη

 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

1/ Πριν ξεκινήσει κάποιος να διαπραγματεύεται πρέπει να γνωρίζει την αφετηρία, δηλαδή αν βρίσκεται σε θέση ισχύος ή σε θέση αμύνης.

2/ Πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση πρέπει να γνωρίζει τι επιδιώκει. Τι στόχους θέλει να επιτύχει και ποια είναι τα όριά του ( dealbreaking points).

3/ Κατά την διάρκεια της διαπραγματευσης δεν συγχωρούνται τα "πισωγυρισματα" κοινώς το backtrading.

4/ Κατά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων όποια αστοχία, παραλείψη ή ακόμα και σκόπιμη κωλυσιεργία μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέρος εκείνο που "σπάει" τη συμφωνία, όχι μόνο σε ενεστώτα χρόνο αλλά και σε μελλοντικό.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί το κύρος του διαπραγματευτη, το οποίο πηγάζει μέσα από :

Α/ τη γνώση του

Β/ την εμπειρία του

Γ/ την συνέπειά του

Δ/ την διαπραγματευτική του ισχύ.

Ε/ την ευστροφία του ( ιδιαίτερα όταν πρόκειται να "ελιχθει" κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Υ.Γ.1

Αν θέλει κάποιος να γίνει καλός διαπραγματευτής μπορεί να εφαρμόσει τα παραπάνω ή απλά να παρακολουθήσει τον κ. Βαρουφακη και τον κ. Τσακαλωτο και να κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Υ.Γ.2

Αν θέλει κάποιος να γίνει σωστός πολιτικος πρέπει καταρχάς ότι λέει να το εννοεί. Να μην "παίζει" κάθε μέρα μπουνιές με την αλήθεια.

Υ.Γ.3

Αν θέλει κάποιος να γίνει σωστός πολίτης και σκεπτόμενος ψηφοφόρος πρέπει να "φιλτράρει" καλά τους πολιτικούς-διαπραγματευτές. Ειδάλλως το φούσκωμα που θα αισθάνεται από το σανό που κάποιοι θα συνεχίζουν να τον ταΐζουν , θα είναι συνεχές και αυξανόμενο. Αυτό το τελευταίο ειδικά είναι ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΟ.