Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, η συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφιστεί τρεις πτέρυγες των φυλακών, ενώ μία από αυτές μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο δίπλα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν σε νέο κατάστημα του Ελαιώνα, οπότε και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης.

Από την κατεδάφιση των κτιρίων έχει απελευθερωθεί μία έκταση 10 στρεμμάτων, η οποία προβλέπεται – βάσει μελέτης του δήμου Κορυδαλλού – να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο αναψυχής, με εργασίες προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής, με πράσινο, τεχνητή λίμνη, παιδικές χαρές, μονοπάτια για περίπατο, καθιστικά, εγκατάσταση Wi-Fi.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017.