Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης  αφιερωμένες  στο Μπλόκο της Κοκκινιάς 1944 διοργανώνει  ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς  και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων  σε διάφορα σημεία της πόλης όπου έγιναν μάχες και υπήρξαν θύματα κατά το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να  επισκεφθούν τον ιερό χώρο της Μάντρας -στεγασμένο τότε και δίχως σκεπή σήμερα- χώρο των αργαλειών, στον οποίο έγιναν οι εκτελέσεις.  Στο βοηθητικό στεγασμένο χώρο του υφαντουργείου φιλοξενούνται οι φωτογραφίες και αναγράφονται τα ονόματα των εκτελεσμένων από τη Μάχη και το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ένα πλήθος από αναθηματικές στήλες και λάβαρα φέρνουν τον επισκέπτη πρόσωπο με πρόσωπο με τους ηρωικούς μάρτυρες της πόλης. Στο μνημείο/μουσείο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο φιλοξενούνται ιστορικά τεκμήρια της Κατοχής και του Γερμανικού οπλοστασίου, γλυπτά που φιλοτέχνησαν ο Μιχάλης Κάσσης και ο Μιχάλης Παπαδάκης, καθώς και φωτογραφίες αγωνιστών της Αντίστασης, τις οποίες τράβηξαν αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι  φωτογράφοι.

Λίγα λόγια για την ιστορία της Μάντρας του Μπλόκου

 Το παλιό ταπητουργείο της αγγλικής εταιρείας “Οριένταλ Κάρπετ”, το οποίο λειτουργούσε από το 1929  και την περίοδο της Κατοχής παρέμεινε κλειστό, επέλεξαν οι Γερμανοί για να πραγματοποιήσουν τις εκτελέσεις στο ιστορικό Μπλόκο της πόλης στις 17 Αυγούστου 1944.