Στους δρόμους της πόλης επέστρεψαν όλα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, με αφορμή το πρόβλημα, που έχει προκύψει πανελλαδικά με τους συμβασιούχους εργαζομένους στο συγκεκριμένο τομέα.

Από χθες το βράδυ τα απορριμματοφόρα του Δήμου έχουν ξεκινήσει να περισυλλέγουν τα απορρίμματα, που είχαν συσσωρευτεί στους δρόμους και θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και απόψε το βράδυ.

Ήδη ο Δήμος είχε προβεί στον ψεκασμό των όγκων των απορριμμάτων προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες για τη δημόσια υγεία των πολιτών. Από την πλευρά μας εκφράζεται κατανόηση για τα προβλήματα, που δημιουργούνται στους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας για τα οποία δεν φέρει καμία ευθύνη η Δημοτική Αρχή. Απαίτηση της Δημοτικής Αρχής είναι η σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες.

Ζητείται η κατανόηση των συνδημοτών και των επισκεπτών μας μέχρι την οριστική ομαλοποίηση της περισυλλογής των απορριμμάτων από το σύνολο του Δήμου μας. Τέλος, ευχαριστούμε τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου για τη μεγάλη προσπάθεια, που κάνουν με στόχο τη γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης.