Πολλά προβλήματα καλείται αντιμετωπίσει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρετάκος ο οποίος βλέπει τα προβλήματα της πόλης να πληθαίνουν και τη δημοτική του παράταξη να φυλλορροεί.

Ο Χρήστος Βρετάκος εκλέχτηκε Δήμαρχος εκμεταλλευόμενος τη δημοσκοπική και εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη προνομιακή σχέση που είχε με τον τότε επικεφαλής του κόμματος στην περιοχή τον Π. Λαφάζανη

Η συμπεριφορά του, οι αμφιλεγόμενες επιλογές του σε σειρά θεμάτων, αλλά και οι σχέσεις που έχει με στελέχη της ΛΑ.Ε.  έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και κεντρικά να αναζητεί τον τρόπο, αλλά και το timing  προκείμενου να άρει την στήριξη του.

Ήδη, υπάρχουν αποστάσεις από τους βουλευτές, με την Ε. Καρακώστα να μην ανταλλάσσει καν κουβέντα και χαιρετισμό με τον Χ. Βρετάκο, ενώ από ότι μαθαίνουμε και ο Δ. Βίτσας δεν εκφράζεται και με τα καλύτερα λόγια.

Ωστόσο τα προβλήματα είναι αλλού και ειδικότερα στο εσωτερικό της παράταξης του με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» που εκλέχτηκαν στο πλευρό του κ. Βρετάκου να μην κρύβουν ότι ασφυκτιούν με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, που διαθέτει εμφανή την σφραγίδα των « κολλητών».

Οι Λίτσα Νικάνδρου και ο Μπάμπης Μανουσιάδης είναι τα πιο εμφανή παραδείγματα και δεν είναι βέβαια τυχαίο γεγονός της αποπομπής της πρώτης από την θέση της Προέδρου του ΚΕΚ του Δήμου. Όμως και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρόμοια αισθήματα.

Ακόμα και δύο  Αντιδήμαρχοι ο Θεόδοτος Μιλτιάδης και  ο Στράτος Δασκαλάκης που λόγω της θέσης που κατέχουν, έχουν μία πιο μετριοπαθή στάση πολλοί αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν την γενική στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η κρίσιμη ώρα.

Όλα δείχνουν πως τους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν έντονες διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις καθώς η δυσαρέσκεια συγκεκριμένης ομάδας μέσα στο συνδυασμό του κ. Βρετάκου είναι μεγάλη