Μπορεί οι εκλογές, όπως λέει η κυβέρνηση, να αργούν, ωστόσο στην αξιωματική δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι έτοιμοι ακόμα και για το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού.

Για αυτό τον λόγο στην «Πειραιώς» εξετάζονται καθημερινά βιογραφικά γαλάζιων και «μη» υποψηφίων, ώστε να υπάρχει μια καθαρή εικόνα και να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις όταν προκύψει εκείνη η κρίσιμη ώρα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την εκλογική περιφέρεια του Πειραιά είναι κι αυτό του Βασίλη Βουγιουκλάκη, ανιψιού του πρώην αντιδημάρχου Πειραιά του Ηλία Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του peiraiasnews.gr το όνομα του Βασίλη Βουγιουκλάκη θεωρείται κλειδωμένο για την Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, όπως και αυτό του πολιτικού μηχανικού  Παναγιώτη Τραγάκη ο οποίος είναι γιος του βουλευτή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη.

Ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου υποψήφιος είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ στη Β΄ Πειραιά και γιατρός στο επάγγελμα Μιχάλης Λιβανός, η 31χρονη Ελένη Κριτσιδήμα η οποία έγινε ευρέος γνωστή από τη συμμετοχή της στο κίνημα των «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ», ο 38χρονος  Νίκος Χρουσαλάς, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, αλλά και η 40χρονη Αλεξάνδρα Γκάνα από το Πέραμα που ασχολείται με τα ναυτιλιακά, είναι μόνο από τα λίγα στελέχη της περιοχής που επιθυμούν να διεκδικήσουν την έδρα και τηρούν προς το παρών στάση αναμονής.