Με την δέουσα λαμπρότητα και τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Τα Ιερά θησαυρίσματα κόμισε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Πύλη Ε8 του Κεντρικού Λιμένος. Τιμές απέδωσαν Άγημα και μουσική μπάντα του Λιμενικού Σώματος, μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Πειραιώς.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία Ποντιακών Σωματείων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, της μαθητιώσας νεολαίας και πιστών που έσπευσαν να υποδεχθούν την προστάτιδα Παναγία μητέρα μας. Αφού εψάλει Δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε Δοξολογία επί η αφίξη της Ιεράς Εικόνος, η οποία και θα παραμείνει στον Ναό έως τις 22 Μαΐου.