Ανήμερα της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης και 73 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πραγματοποίησε επίσκεψη στον εμβληματικό χώρο Αντίστασης του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γαβρίλης, Χατζηπέρος, Καραμάνος, Τασούλη, Λάσκαρη, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Δύναμης Ζωής".

Την εξιστόρηση των ηρωικών γεγονότων της μάχης και του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που σημειώθηκαν το Μάρτη και τον Αύγουστο του 1944, έκανε η υπεύθυνη του μνημείου, Ειρήνη Ρηνιώτη, και την παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, όπως και μαθητές του 2ου Λυκείου Νικαίας.

DOUROU KOKINIA

Μετά από την επίσκεψη στο Μνημείο της Κοκκινιάς, ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που εγκαινίασαν στις 25 Οκτωβρίου ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής.

Μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, δήλωσε: "Σήμερα, ημέρα της επετείου Εθνικής Αντίστασης δεν τιμούμε απλά έναν χώρο μαρτυρίου αλλά επιτελούμε ένα χρέος μνήμης. Ένα χρέος μνήμης το οποίο στις σημερινές συνθήκες παίρνει τη μορφή οικουμενικής παρακαταθήκης του αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία. Τα ιδανικά για τα οποία επέλεξαν να θυσιαστούν οι ήρωες της Κοκκινιάς πριν από 71 χρόνια. Τα ιδανικά για τα οποία αψήφησαν τη ζωή τους. Επιλέγοντας το θάνατο και επιβεβαιώνοντας με τον πιο αδιάψευστο τρόπο τα λόγια του γάλλου φιλοσόφου Ζαν Πωλ Σαρτρ ότι: είμαστε οι επιλογές μας".