Η βουλευτής της Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη με όσα λέει και γράφει τελευταία, μάλλον θέλει να  μας κάνει να ξεχάσουμε το αντιμνημονιακό της παρελθόν και προσπαθεί να μας θυμίσει σιγά-σιγά την πασοκική της καταγωγή.

Πρόσφατα και με αφορμή τα εγκαίνια σε σήραγγα που φέρει το όνομα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως:

«όσοι χαρακτηρίζουν δήθεν ως καπηλεία (!) τον έμπρακτο φόρο τιμής που συνιστά η ονοματοδότηση της σήραγγας "Ανδρέας Παπανδρέου", είναι όσοι εδώ και 20 χρόνια ήθελαν να θάψουν τη μνήμη του ΑΠ και την ηγεμονία των ιδεών της Αλλαγής για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Αυτό είναι το πρόβλημά τους, ότι δεν τα κατάφεραν».

Αυτό βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έχει υποστηρίξει διαχρονικά η Κουμουνδούρου, αλλά και τα όσα συνεχίζει να λέει ακόμα και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς χτες, για ακόμα μία φορά, τόνισε από το βήμα της Βουλής πως το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΝΔ) λεηλάτησε και χρεοκόπησε αυτό τον τόπο τα προηγούμενα 40 χρόνια, κάτι που βάζει μέσα και την περίοδο διακυβέρνησης τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο η κ. Κασιμάτη προσπάθησε να «αγιοποιήσει» με την πρόσφατη ανάρτηση της.

Μετά από αυτά λοιπόν που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εύκολα καταλαβαίνουμε πως ή εκείνος πρέπει να ανακαλέσει όλα όσα έχει πει για το ΠΑΣΟΚ,  και τον ιδρυτή του ή στελέχη όπως η Νίνα Κασιμάτη τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στοιχηθούν με τη γραμμή του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν τα λεγόμενα του, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή γραμμή προέδρου, κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας.