Εισηγήσεις αλλά και πιέσεις από παντού δέχεται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ,Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Η πιθανή κάθοδος του Νικαιώτη εφοριακού αναμένεται να ανακατέψει αρκετά την εκλογική τράπουλα στην περιοχή, καθώς η προβολή, αλλά και το έργο του  ως υπεύθυνος για τα κρατικά έσοδα, του εξασφαλίζουν αρκετά μεγάλη διείσδυση στο εκλογικό σώμα, κάτι που αναμένεται να πιέσει αρκετά τους υπάρχοντες βουλευτές στην προσπάθεια τους για να διεκδικήσουν ξανά τη βουλευτική έδρα.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε πως οι τρεις έδρες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή θα μειωθούν και θα γίνουν μάλλον δύο, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε  πως οι κυρίες Νίνα Κασιμάτη και Ευαγγελία Καρακώστα που εκλέχτηκαν στις θέσεις δύο και τρία του ψηφοδελτίου αντίστοιχα, πίσω από τον υφυπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, θα αντιμετωπίσουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα επανεκλογής.

Παράλληλα, ερωτηματικό για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η στάση του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος επί σειρά ετών στο Δήμο Κορυδαλλού και φαίνεται πως μελετάει το ενδεχόμενο της καθόδου του στην κεντρική πολιτική σκηνή