Το "τρένο" του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έκανε μια μικρή στάση - και δεν σταμάτησε - στο "Αλλιάνζ Αρένα", με τους Πειραιώτες να καλούνται να μαζέψουν τα "κομμάτια" τους έπειτα από τη βαριά ήττα με 4-0 από την Μπάγιερν Μονάχου, ούτως ώστε να ανασυνταχτούν και να διεκδικήσουν την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την τελευταία αγωνιστική (9/12), όταν έχουν ήδη εξασφαλισμένο το Γουρόπα Λιγκ.

inner

Μία από τις πιο καυτές έδρες, μία από τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως, με ρόστερ που απαρτίζεται από την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από τον πάγκο και καταλήγοντας στις "ρεζέρβες".

Εκεί όπου έχουν παραδώσει τα "όπλα" όλοι όσοι έχουν περάσει από την έδρα των Βαυαρών, με τον Ολυμπιακό να δίνει όμως και κάποια "δώρα" στους παίκτες του Γκουαρδιόλα.

Και τώρα στον Ναό με την Άρσεναλ για την πρόκριση...

Το γήπεδο στο Μόναχο ήταν... κατηφορικό , με τον Ολυμπιακό να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντιμέτωπος με τα "θηρία" έχοντας 9 βαθμούς στον όμιλό του, όταν το καλοκαίρι όλοι υποστήριζαν πως με το ζόρι θα κατακτούσε την τρίτη θέση.

Ένας Ολυμπιακός που εμφανίστηκε επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωμα την αναβολή του ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό στη ζούγκλα της Λεωφόρου, όταν οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν την κατάστασή τους λίγες μέρες πριν τον αγώνα με την Μπάγιερν.

Το γκολ του Ντούγκλας Κόστα στο 8' έκοψε πρόωρα τα "φτερά" των ερυθρολεύκων, με τη γερμανική ομάδα να κατεβαίνει με άκρως επιθετικό σχήμα (Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Ρόμπεν, Ντάγκλας Κόστα, Κομάν και… αμυντικός μέσος ο Βιδάλ), είχε τον απόλυτο έλεγχο και σημείωσε τρία γκολ μόλις στο πρώτο 20λεπτο!

Στο 8′ ο Μπόατενγκ σούταρε από μακριά, ο Ρομπέρτο απέκρουσε δύσκολα και στο... ριμπάουντ ο Ντούγκλας Κόστα από κοντά έκανε το 1-0.

Υπόκλιση στο θηρίο, πρόκριση στο Καραϊσκάκη

Οκτώ λεπτά αργότερα 16′, ο Κομάν σούταρε έξω από την περιοχή, όμως αυτή η προσπάθειά του εξελίχθηκε σε ασσίστ για τον Λεβαντόφσκι, τον οποίο οι στόπερ του Ολυμπιακού (Ντα Κόστα, Σιόβας) είχαν "ξεχάσει" αμαρκάριστο. Έτσι, ο Πολωνός ανενόχλητος έκανε με πλασέ το 2-0.

Οι Βαυαροί έφτασαν και σε τρίτο γκολ, όταν σε μια φάση που ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ, ο Κομάν σούταρε μέσα από την περιοχή, την ώρα που ο Μίλλερ ήταν εκτεθειμένος. Ο τελευταίος δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα (ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν επηρεάζει τη φάση, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών πιθανώς να είχε αντιδράσει διαφορετικά, αν δεν βρισκόταν εκεί), η οποία πέρασε και έφτασε στον Ρόμπεν. Ο Ολλανδός τη γύρισε παράλληλα και ο Μίλλερ, από κανονική θέση αυτή τη φορά, την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο (52'), οι γηπεδούχοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο, όταν ο Μπαντστούμπερ ανέτρεψε τον Ιντέγιε, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Μάρκο Σίλβα έριξε στο παιχνίδι τους Φορτούνης και Ερνάνι (67′). Παρότι οι Πειραιώτες πίεσαν, επί της ουσίας απείλησαν μόνο με ένα καλό κοντινό σουτ του Ιντέγε (60′), που πέρασε άουτ. Νωρίτερα (59′), οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν φτάσει κοντά στο τέταρτο γκολ, αλλά ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Κίμιχ σε τετ-α-τετ.

Τα αμυντικά λάθη για τον Ολυμπιακό δεν σταμάτησαν και έφεραν το 4-0 στο 69′, όταν σε μια σέντρα προς την περιοχή, ο Μίλλερ πήρε την κεφαλιά από τους αμυντικούς και ο Κομάν - επίσης με το κεφάλι - πρόλαβε τον Ρομπέρτο στην έξοδο, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

inner

Ο Ισπανός γλίτωσε ξανά την ομάδα του από γκολ στο 86′, σώζοντας αυτή τη φορά σε τετ α τετ με τον Κίμιχ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΓΙΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33′ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (78′ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγιε.

 

Στο "κάστρο" του κρατά την τύχη στα χέρια του

Ψηλά το κεφάλι...

Στην τελευτασία αγωνιστική των ομίλων, οι Πειραιώτες υποδέχονται την Άρσεναλ, έχοντας διαφορά τριών βαθμών. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αναμένεται να είναι "καμίνι" - όπως κάθε άλλη φορά - με το κίνητρο όμως να ανεβάζει την αδρεναλίνη και τον Θρύλο να καλείται να "πετάξει" τους Λονδρέζους εκτός Τσάμπιονς Λιγκ πριν τους "16", ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια!

 

Εκεί που δεν χάνει ποτέ είναι ο κόσμος του!

Πάνω 5.000 φίλαθλοι των Πειραιωτών έδωσαν το βροντερό "παρών" στις κερκίδες, οι οποίοι με φωνή και παλμό χωρίς να σταματήσουν, αν και εμφανώς λιγότεροι έναντι των Γερμανών, "σκέπαζαν" το "Αλλιάνζ Αρένα" με την εκκωφαντική ιαχή "Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ".

 

Δεν γινόταν να λείπει ο Πρόεδρος

Πάντα δίπλα ο πρόεδρος

Στο πλευρό της ομάδας ήταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ ακολουθεί σε κάθε βήμα τον σύλλογο, δείχνοντας εμπράκτως ότι δεν περιορίζεται μόνο στη... λεζάντα την διοίκησης, ζώντας με αγωνία κάθε αναμέτρηση των ερυθρόλευκων. Το ενδιαφέρον του Προέδρου για να κάνει τον Θρύλο ομάδα ευρωπαϊκού βεληνεκούς, τον βρήκε για μια ακόμη φορά στο γήπεδο, καθώς δεν έλειψε από τα επίσημα του "Αλλιάνζ Αρένα".

 

Τα σενάρια πρόκρισης

- Σενάριο 1ο

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται εάν νικήσει την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

- Σενάριο 2ο

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται εάν φέρει ισοπαλία με την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

- Σενάριο 3ο

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται εάν ηττηθεί από την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά δεν καλυφθεί η διαφορά των γκολ του πρώτου αγώνα (2-3).

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αν ηττηθούν με 1-0 ή 2-1. Σε περίπτωση που ηττηθούν με 3-2, προκρίνονται μόνο εάν υπερτερούν της Άρσεναλ στη διαφορά τερμάτων.

- Σενάριο αποκλεισμού

Ο Ολυμπιακός μένει εκτός Τάμπιονς Λιγκ εάν ηττηθεί από την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και καλυφθεί η διαφορά των γκολ του πρώτου αγώνα (2-3).

Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" μένουν εκτός της επόμενης φάσης εάν ηττηθούν με διαφορά δύο τερμάτων. Σε περίπτωση που ηττηθούν με 3-2 αποκλείονται εάν οι "κανονιέρηδες" υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων. Με τα σκορ των ημιχρόνων η Άρσεναλ είναι στο -2 και ο Ολυμπιακός στο -3 και ως εκ τούτου οι Πειραιώτες αποκλείονται.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός πηγαίνει για... τρία αποτελέσματα στον αγώνα με την Άρσεναλ. Νίκη, ισοπαλία ή ήττα με 0-1 ή 1-2.

 

Γιάννης Κούζηλος