Ενα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στον Ναό του Πλατανιά με 2-1, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού, έκαναν μια καρυδάτη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Μάριν (54’) και Ρομαό (63’) πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Θρύλος δημιούργησε πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και  θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη νίκη που πέτυχαν κόντρα στους Κρητικούς έφτασαν τους 57 βαθμούς και πλέον είναι στο +9 από τον δεύτερο Πανιώνιο, ο οποίος πάντως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αυτή ήταν η 5η ανατροπή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον χρειάζεται δύο ακόμα νίκες για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Σωτηρίου. Στο 14’ ο Θρύλος είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ανδρούτσος, όμως, ο πορτιέρο του Πλατανιά έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε. Στο 33’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος μπακ βρέθηκε έξω από την περιοχή του Σωτηρίου και έπιασε ένα πάρα πολύ δυνατό σουτ, όμως, ο τερματοφύλακας των Κρητικών έδιωξε με τα ακροδάχτυλα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ζαχαριάδης έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, με τον Μανούσο να κάνει το 0-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Στο 54’ ο Μάρκο Μάριν με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου και έφερε το ματς στα ίσια. Το γκολ του Γερμανού μεσοεπιθετικού έδωσε ώθηση στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι στο 63’ έφεραν τα πάνω-κάτω με τον Ρομαό. Ο έμπειρος μέσος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική πάσα του Μάρτινς, κάνοντας το 2-1 για τον Θρύλο. Στο 70’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός στράικερ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σωτηρίου. Στο 76’ ο Μάριν έκανε το σουτ, αλλά μπάλα έφυγε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ο Γερμανός απείλησε εκ νέου και έφτασε μια ανάσα από το 3-1. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί του Πλατανιά μπερδεύτηκαν και η μπάλα έφτασε στον Μάριν, όμως δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 85’ ο Ρομαό έκανε την κάθετη πάσα στον Καρντόσο, ο Παραγουανός έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62’ Μάρτινς), Ανδρούτσος, Φορτούνης (80’ Ντομίνγκεζ), Μάριν, Ανσαριφάρντ (70’ Καρντόσο).

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82’ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (64’ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.