Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος έχει τους δικούς του κανόνες και νόμους. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η στάση που, τηρεί  ένα χρόνο τώρα, απέναντι σε απόφαση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον τρόπο που γίνονταν οι κατανομές των ποσών στις λειτουργικές δαπάνες και βασικά για το Εργαστηριακό Κέντρο.

Η απόφαση με Α.Π 22809/8514 σημείωνε ότι ο τρόπος κατανομής δεν είναι σύμφωνος με τον Νόμο και ζητούσε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της παράβασης . Ωστόσο, ο Δήμαρχος συνέχισε να κάνει τα δικά του. Συνέχισε να κάνει τις κατανομές με τον τρόπο που αυτός θεωρούσε σωστό, χωρίς να ενημερωθεί καν το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση του Γ.Γ !

ρεπορτάζ Χρήστος Σγαρδέλης

Ωστόσο ο Διευθυντής  του Εργαστηριακού Κέντρου Πολύδωρας Σταυρόπουλος, ο οποίος είχε προσφύγει στον Γ.Γ.  καθώς είχε δει ότι ο Δήμαρχος δεν άκουγε τις απόψεις του για το λάθος που γίνεται και την παράβαση του Νόμου, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Προσέφυγε λοιπόν στην Επιτροπή του ΑΡ 152 του Ν.3463/2006, η οποία στις 6-3-2017 πήρε τελεσίδικη απόφαση που δικαιώνει την προσφυγή !

Το θέμα αυτό ήρθε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα  από αίτημα του δημοτικού συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον Δήμαρχο κ. Βρετάκο για μη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου  τόσο για τις εξελίξεις, όσο και για παράβαση του Νόμου και ζήτησε να συμμορφωθεί ο Δήμαρχος με την απόφαση της Επιτροπής, διαφορετικά τίθεται ζήτημα απιστίας και παράβασης καθήκοντος. Ο Δήμαρχος  και πάλι όμως δεν τοποθετήθηκε με σαφήνεια, συνεχίζοντας να διατυπώνει διάφορες απόψεις .

Εντύπωση δε προκάλεσε, ότι πριν από το Συμβούλιο κάλεσε συνάντηση με όλους τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων του Δήμου, στην οποία βασικό θέμα ήταν το « θράσος » του Διευθυντή που προσέφυγε, υπερασπίστηκε το νόμο και δικαιώθηκε !

Σημειώνεται δε ξεχωριστά, ότι παρών στην σύσκεψη αυτή ήταν και ο Προιστάμενος Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρης , ο οποίος περίπου είπε ότι θα καλέσει σε απολογία τον Διευθυντή, γιατί  έκανε την προσφυγή…!

Μήπως κάποιος πρέπει να πει του Δημαρχου  αλλά και του Προισταμένου , ότι η τήρηση της νομιμότητας δεν μπαίνει στην κρίση λαικών δικαστηρίων;