Την επίσημη μετονομασία της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη σε λεωφόρο Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι, σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.

Μετονομάστηκε η "Παναγή Τσαλδάρη" σε "Παύλου Φύσσα" (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα

Πρόκειται για το σημείο όπου ο Αμφιαλιώτης μουσικός δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013.

"Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό", είχε δηλώσει σχετικά ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, σημειώνοντας επίσης πως "η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα την θέλησή μας να τιμήσουμε, όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο, αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και όπως λένε οι στίχοι: ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία".