Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου σφράγισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα επικράτησε στον Ναό του Αρη με 2-0. Τα γκολ για τους πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν οι Σισοκό και Νικολάου, οι οποίοι σημείωσαν τα πρώτα τους τέρματα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι «έλαμψαν» οι μικροί του Ολυμπιακού, με τους Μανθάτη, Ρέτσο και Νικολάου να δείχνουν πτυχές από το πλούσιο ταλέντο τους. Οσον αφορά στους νεοαποκτηθέντες, πολύ καλός ήταν ο Σισοκό, ιδιαίτερα ορεξάτος ήταν ο Ανσαριφάρντ, ενώ ο Παρέδες πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» την ερχόμενη Τετάρτη (8/2) θα υποδεχθούν στον Ναό την ομάδα του Περιστερίου με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός πήρε, όπως αναμενόταν, την κατοχή της μπάλας από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Αρη να περιμένουν στο δικό τους μισό τους «ερυθρόλευκους».

Το σύνολο του Πάουλο Μπέντο προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του τερματοφύλακα του Αρη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα τον Αναγνωστόπουλο σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο. Πάντως, οι Πειραιώτες είχαν κάποιες καλές στιγμές, από τις οποίες θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η πιο σημαντική από αυτές έγινε στο 36’ με τον Μανθάτη να βρίσκει με όμορφη σέντρα τον Σισοκό στην μεγάλη περιοχή του Αρη, ο τελευταίος έπιασε το σουτ, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει μόλις λίγο άουτ από την εστία του τερματοφύλακα των Θεσσαλονικιών.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Ολυμπιακού ανέβασαν την πίεσή τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, ενώ οι παίκτες του Αρη συνέχισαν να παραμένουν απαθής στο γήπεδο, περιμένοντας στο δικό τους μισό τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να σκοράρει και να σφραγίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Η πίεση του Θρύλου απέδωσε άμεσα καρπούς και στο 50’ άνοιξε το σκορ με τον Αλί Σισοκό. Ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ανσαριφάρντ, έφτασε στον Σισοκό, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 64’ ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως, η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου. Ενα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Καρντόσο να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Παραγουανός συνδυάστηκε άψογα με τον Ανσαριφάρντ, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Λατινοαμερικάνος το έκανε στο 87’ ο Νικολάου. Ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ, ο νεαρός μπακ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι – Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό – Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (77' Ρομαό), Ελιουνούσι (71' Σεμπά), Μανθάτης – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (86' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν