Ενα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας την Βέροια με 2-1.  Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Λόπεθ και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ, άνοιξαν το σκορ στο 11’ με τον Φορτούνη και στο 35’ έκαναν το 2-1 με τον Μιλιβόγεβιτς. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Σαρπόγνκ (24’).

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που πέτυχε στην Ημαθία έφτασε τους 45 βαθμούς σε 18 παιχνίδια και πλέον βρίσκεται στο +14 από τον ΠΑΟ, στο +16 από τον ΠΑΟΚ και στο +19 από την ΑΕΚ! Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι με τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο επαναληπτικός του 1-1 είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί στον Ναό.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης ελίχθηκε, έκανε το πλασέ, ο πορτιέρο της Βέροιας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε, ο οποίος προσπάθησε από πλάγια θέση να σκοράρει, αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε και πάλι και κράτησε το μηδέν. Στο 5’ ήταν σειρά του Μιλιβόγεβιτς να απειλήσει, όμως, η μπάλα μετά το σουτ του Σέρβου έφυγε άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο «Μίλι» το έκανε στο 11’ ο Φορτούνης. Ο Βιάνα βρήκε με μια πανέμορφη μπαλιά τον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ήταν ο Φορτούνης, που με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Θρύλο. Στο 22’ ο Ιντέγε βγήκε τετ α τετ με τον Λόπεθ, έκανε το σουτ, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα η Βέροια ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σαρπόνγκ, ο οποίος μπήκε από δεξιά και σούταρε στην αριστερή γωνία του Καπίνο. Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ των γηπεδούχων ανέβασε την πίεσή του και στο 35’ έκανε το 1-2 με τον Μιλιβόγεβιτς. Ο Μάριν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σέρβος πετάχτηκε και με κεφαλιά νίκησε τον Λόπεθ για το 2-1. Στο 43’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από το 3-1, όταν ο Σεμπά έκανε το γύρισμα στον Ιντέγε, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ απείλησε εκ νέου τον τερματοφύλακα της Βέροιας. Ο Μάριν σέντραρε από αριστερά, ο Σεμπά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έπιασε την κεφαλιά, όμως, ο Λόπεθ απέκρουσε. Στο 59’ ο Μάριν βρέθηκε στη δεξιά πλευρά, γύρισε την μπάλα στον Ιντέγε, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Λόπεθ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 86’ ο Μιλιβόγεβιτς παραλίγο να πετύχει το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση, όταν εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε ο Ανδρούτσος, όμως, ο Λόπεθ έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ετσι, το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (79’ Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72’ Μπελαΐντ), Ασίγκμπα (46’ Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος,Σαρπόνγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν (61’ Ελιουνούσι), Φορτούνης (90+3’ Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ιντέγε (83’ Καρντόσο)