Την πρόκρισή τους στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας της Σπάρτης με 1-0, χάρη στο γκολ του Γιώργου Μανθάτη. Ο Θρύλος ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο στην κλήρωση της Τρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, στα 3 παιχνίδια που έδωσαν πέτυχαν 8 γκολ, χωρίς να δεχθούν ούτε ένα! 

Στο ματς με την Σπάρτη ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, καθώς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν. Ενας από αυτούς ήταν και ο Γιώργος Μανθάτης, ο οποίος μπήκε στο 57’ και στο 68’ πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, χωρίς ρυθμό από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλεί ουσιαστικά. Με τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών στην αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην επίθεση από τα δεξιά, με τον Πάρντο να επιχειρεί τη σέντρα, τον Ρέτσο να πιάνει την κεφαλιά και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο τερματοφύλακας της Σπάρτης, ο Μελισσάς, την έστειλε πάνω στον Τσόρι και εκείνη κατέληξε στο δοκάρι και έπειτα άουτ. Δύο φορές η μπάλα έφτασε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, την πρώτη από εξαιρετική μπαλιά του Τσόρι και τη δεύτερη από πάσα του έτερου Αργεντινού, Τσόρι Ντομίνγκες, με τον Μάριν ωστόσο να μην κάνει καλό κοντρόλ και στις δύο περιπτώσεις. Σε κάποια μακρινά σουτ που επιχείρησε η Σπάρτη, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν πολύ σταθερός και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Η τελευταία και καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε στο 38’, με τον Ντε λα Μπέγια να εξαπολύει ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς το βάθος της εστίας του Μελισσά, εκείνος με φοβερή εκτίναξη, απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά ήταν ακίνδυνος. Στο 57’ ο Μπέντο έβγαλε τον Μάριν και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μανθάτη, θέλοντας να δώσει πνοή στην επίθεση του Θρύλου. Στο 60’ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε δίκαια για πέναλτι, καθώς ο Παπαχρήστος ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή του Μελίσσα. Παρότι ήταν μια πεντακάθαρη φάση, ο διαιτητής έκανε τα στραβά μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 64’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Πάρντο βρήκε με ωραία πάσα τον Ανδρούτσο, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Ο,τι δεν κατάφερε ο νεαρός επιθετικός το έκανε στο 66’ ο Μανθάτης. Ο Πάρντο σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο νεαρός εξτρέμ την έστειλε με τη μία στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0. Μετά το γκολ ο Θρύλος ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και έφτασε εύκολα στην τρίτη νίκη του στη φάση των ομίλων.

Οι συνθέσεις:

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (66’ Παναγιώτου), Παπαχρήστου (70’ Φ. Αρσενίεβιτς), Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80’ Χαδιάρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ρέτσος (77’ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Τσόρι, Μάριν (57’ Μανθάτης), Ανδρούτσος.