Ο Ολυμπιακός λειτουργεί άψογα και στις Ακαδημίες του, αλλά και στα αστέρια του τα οποία θέλει να τα βλέπει να προοδεύουν. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με τους τερματοφύλακες Ιάσονα Γαβαλά, Δημήτρη Σκαφίδα και Χρήστο Καράδαη. Ακόμα μια απόδειξη του δρόμου που ανοίγει ο Ολυμπιακός στα μελλοντικά του αστέρια και τις ευκαιρίες που τους δίνει.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ» κ. Γιώργος Παύλου μετά από την υπογραφή των συμβολαίων δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τους νέους μας που γίνονται επαγγελματίες. Είναι χαρά να τους κάνεις επαγγελματίες γιατί δικαιώνεις τις προσπάθειες τους και μαζί με αυτούς όλους όσους έχουν δουλέψει κοντά τους. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλή ποιότητα ποδοσφαιριστών και αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι ποδοσφαιριστές θα ακολουθήσουν κάνοντας συμβόλαια. Θέλουμε να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα και το κάνουμε σιγά σιγά αυτό οπως έχουμε πει. Θέλω να ευχηθώ και στους τρείς τερματοφύλακες καλή επιτυχία και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα».

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων τους, οι τρεις παίκτες μίλησαν στο olympiacos.org.

Ιάσονας  Γαβαλάς (γεν. 1998): «Είναι μεγάλη τιμή και βάρος να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό. Στόχος μου είναι να βάλω το κεφάλι κάτω και δουλέψω σκληρά ώστε να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν τους οποίους και ευχαριστώ». 
 
Δημήτρης Σκαφίδας (γεν. 1999): «Είναι τεράστια τιμή για μένα να υπογράφω επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Παύλου, τους προπονητές της Ακαδημίας αλλά και της πρώτης ομάδας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό  μου. Θέλω να τους δικαιώσω αλλά και να βελτιωθώ και να φτάσω σε υψηλό επίπεδο». 
 
Χρήστος Καράδαης (γεν. 1999): «Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές της Ακαδημίας οι οποίοι από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ στο Ρέντη με βοήθησαν να δουλέψω και να βελτιωθώ. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι επαγγελματίας στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Με δουλειά θέλω να φτάσω ψηλά όχι για να μην απαγοητεύσω αυτούς που με τίμησαν με την επιλογή τους αλλά για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων Ιάσονα Γαβαλά, Δημήτρη Σκαφίδα και Χρήστο Καράδαη.

Μερικά στοιχεία για τους τρεις ποδοσφαιριστές 

Δημήτρης Σκαφίδας
Γεννήθηκε στις  5.8.1999 
Ξεκίνησε από την Δάφνη Παλαιού Φαλήρου. Στην Ακαδημία είναι από το 2012. Είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα Νέων. Το 2014 με την ομάδα κ-15 του Ολυμπιακού κατέκτησε το 1ο Πρωτάθλημα Super League K-15 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν στο σχολείο έπαιζε και αμυντικό χαφ. Πρότυπο του είναι ο Τερ Στέγκεν. Φέτος έχει μια επίσημη συμμετοχή στην ομάδα Νέων στο Πρωτάθλημα Super League Κ-20 και στον αγώνα με την Κέρκυρα (3-0). Ακολουθεί καθημερινά το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. 

Ιάσονας Γαβαλάς 
Γεννήθηκε στις 28.1.1998 
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον ερασιτέχνη Πανιώνιο και από το 2012 είναι μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Έχει κερδίσει δυο Πρωταθλήματα Super League. Το 2015 με την Κ-17 και το 2016 με την Κ-20. Την περίοδο 2015-16 έπαιξε στο UEFA Youth League. Πρότυπο του είναι ο Ίκερ Κασίγιας. 

Χρήστος Καράδαης 
Γεννήθηκε στις 26.1.1999 
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Μοναστηράκι Δράμας. Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι από το 2014 και από φέτος είναι μέλος της ομάδας Νέων. Μένει μόνιμα στους ξενώνες στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. Πρότυπο του είναι ο αδελφός του Τάσος Καράδαης ο οποίος έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας στον Άρη Θεσσαλονίκης και τώρα παίζει στη Δόξα Δράμας.