Έπειτα από καταγγελίες του Συνδικάτου ΟΤΑ για την έγκυο εργαζόμενη 5μηνίτισσα στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που απασχολούταν ως οδοκαθαρίστρια και η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα με την εγκυμοσύνη και την υγεία της, ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε σε μια ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση:

"Λυπούμαστε βαθύτατα για το γεγονός ότι υπήρχε έγκυος εργαζόμενη στο Δήμο μας, η οποία δεν έκανε χρήση των δικαιωμάτων της με δυσάρεστες συνέπειες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση του Δήμου η εγκυμοσύνη της εργαζόμενης. Θεωρούμε εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αντί να γνωστοποιήσουν την κατάσταση της εργαζόμενης στη διοίκηση ως όφειλαν, ώστε να τύχει άμεσα της προστασίας που δικαιούται, άφησαν τα γεγονότα να εξελιχθούν, ώστε να εκμεταλλευτούν μικρο-πολιτικά το περιστατικό.

Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πριν προβούν στις όποιες καταγγελίες να έχουν λάβει γνώση από τους ίδιους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Δήμο μας με πεντάμηνες συμβάσεις ΟΑΕΔ, για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιου είδους αθέμιτες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το σύνολο των συνδικαλιστικών οργάνων των ΟΤΑ ούτε την εργαζόμενη του Δήμου μας.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένος, με σαφήνεια και σε κάθε ευκαιρία ότι το προσωπικό που εργάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα. Έχουμε υποστηρίξει τις θέσεις μας και θα τις υποστηρίζουμε και στο μέλλον εμπράκτως, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των ανθρώπων στη δουλειά και τασσόμενοι στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται".