ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ο Πάουλο Μπέντο μίλησε για την αναμέτρηση με τη Γιανγκ Μπόις, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του θα πάει μόνο για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να κρατήσουν τον πόντο που θα τους στείλει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά θέλουν τους 3 πόντους, ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης, την οποία θα διεκδικήσουν ττην τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Μπέντο:

Θα θέλαμε την άποψη του κόουτς για το γεγονός ότι η ομάδα έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι 18 μέρες. Σας προβληματίζει;

«Όχι, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεαστούμε από αυτή την εξέλιξη. Δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Δουλειά μας ήταν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παιχνίδι για μια διοργάνωση όπου στόχος μας είναι η πρόκριση. Θέλουμε να νικήσουμε αύριο για να προκριθούμε και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, που επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν σκεφτόμαστε πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα συζητήσουμε».

Έρχεστε από ένα πρωτάθλημα της Eυρωπαϊκής Ένωσης σε ένα άλλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξαφνικά το πρωτάθλημα ξεκινάει από την 3η αγωνιστική και σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει διακόπτεται. Πιστεύετε ότι αυτό είναι λύση;

«Πιστεύω, με όλο το σεβασμό, ότι θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα όταν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλω να σας πω ότι όταν μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα θα σας πω την άποψη μου γι’ αυτό το θέμα».

Ποιο είναι το κλειδί για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη; Ενδεχομένως το να προηγηθεί στο σκορ;

«Πιστεύω πως το αυριανό παιχνίδι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες θα έχουν επιθετική διάθεση, γιατί και οι δύο χρειάζονται τη νίκη. Πιστεύω ότι θα μας δημιουργήσει προβλήματα όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί σωστή συγκέντρωση και συμπεριφορά και από την πλευρά των φιλάθλων μας και από την ομάδα μας. Το παιχνίδι θα έχει δυσκολίες και θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας δυσκολέψει. Θέλουμε εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Στον Ολυμπιακό κάνει και η ισοπαλία για να έρθει η πρόκριση. Φοβάστε μήπως αυτό λειτουργήσει σαν παγίδα για τους παίκτες σας;

«Δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Εχουμε έναν ξεκάθαρο τρόπο και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ποιος είναι. Ολοι γνωρίζουμε ότι προτεραιότητά μας είναι η νίκη και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη έτσι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε και για να έχουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για πρώτη θέση. Τα υπόλοιπα δεν τα έχουμε στο μυαλό μας».