Απ' ότι φαίνεται οι "πενταροδεκάρες" του Νίκου Φίλη για τον Φ.Π.Α. στην Εκπαίδευση έχει γίνει "καραμέλα" για τους Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο σύνολό της. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με την αβάντα του Δήμου Αίγινας βεβαίως!

Ο Υπουργός Επικρατείας διατηρεί ένα πολυτελέστατο εξοχικό στην Αίγινα, συγκεκριμένα στον δρόμο προς την Πέρδικα, αλλά δεν εμφανιζόταν συνεπής στις υποχρεώσεις του ως προς τις εξοφλήσεις των λογαριασμών του στην κατανάλωση νερού, φτάνοντας στο σημείο να "φεσώσει" τον Δήμο με 4.000 ευρώ! Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα οικονομικά δεδομένα ενός μικρού Δήμου, ειδικά από τη στιγμή που το ταμείον είναι... μείον, όπως και ότι τα  χιλιάρικα για τον μισθό ενός Υπουργού δεν είναι... "πετσετάκια" που λέει και το άσμα!

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Στα στέκια του... συμβουλίου της Αίγινας

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Τα Νέα", το "κούρεμα" του Φλαμπουράρειου χρέους έφθασε το 60%, δηλαδή από τα 6.659,47 ευρώ θα πληρώσει 2.600, διαγράφοντάς του το προαναφερθέν ποσό των 4.000!

NEA FLAMPOURARIS

Η σχετική απόφαση του Δήμου μάλιστα φέρει και τη βούλα του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αναρτήθηκε στην "Διαύγεια" στις 14 Σεπτεμβρίου, με το αιτιολογικό της... "αυξημένης κατανάλωσης"!

 

Μια θλιβερή είδηση, καθώς τόσο στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, όσο και σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα να κόβεται η παροχή ηλεκτρικού ή νερού σε οικογένειες, ακόμα και σε άτομα ευπαθών ομάδων.

 

Σε "μαγαζάκι" της... "ελπίδας που έρχεται" τείνουν να κάνουν την Αίγινα

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα έπειτα από τα απανωτά σκάνδαλα των Υπουργών της. Εκτός των περιπτώσεων των Χαϊκάλη, Σταθάκη κ.ά., υπενθυμίζουμε πως ο "πνευματικός πατέρας του Τσίπρα" δεν απασχολεί για πρώτη φορά το πανελλήνιο.

Πριν από έναν μήνα περίπου, βγήκε στο φως της δημοσιότητας πως υπήρξε μεγαλομέτοχος της εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, η οποία είχε αναλάβει εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ, όταν ο κ. Φλαμπουράρης είχε ήδη εκλεγεί βουλευτής και ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού!

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως έχει αποχωρήσει από την εν λόγω εταιρία, ενώ ανέφερε ότι έκλεισε το επάγγελμα μόλις έγινε Υπουργός, παρέδωσε το πτυχίο του, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη, βάζοντας στη θέση του τον γιο του.

Η τοπική κοινωνία της Αίγινας είναι εξαγριωμένη από τη χάρη που έδωσε ο Δήμος στον Υπουργό Επικρατείας και όλοι στο νησί περνάνε από "κόσκινο" τόσο τον Δήμο που δεν κάνει αξιοκρατικές και δημοκρατικές κινήσεις, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχει φιλοξενηθεί αμέτρητες φορές από τον "πνευματικό του πατέρα" στο εξωχικό του. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν και αναφορά στον... celebrity Γιάνη Βαρουφάκη, όταν εμφανιζόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους σαν σταρ του Χόλλυγουντ, για να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης στο δικό του "ταπεινό" εξοχικό, όταν το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον αυτού του τόπου.

Πέρα από τους προαναφερθέντες όμως, και άλλα μεγάλα στελέχη και Υπουργοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν σπίτια στην Αίγινα. Ο Θοδωρής Δρίτσας και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Νίκος Βούτσης έχουν τη δική τους "γκαβάτζα", με τον διεθνή Τύπο να τους χαρακτηρίζει "Aegina gang", δηλαδή η "Συμμορία της Αίγινας".

Επίσης, τακτικοί επισκέπτες είναι οι ευρωβουλευτές Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Στέλιος Κούλογλου, καθώς και ο ζωγράφος και βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης.