Επιτέλους, ξεκινάει η Σούπερ Λίγκα! Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Κυριακή υποδέχεται στον Ναό την Βέροια και βάζει πλώρη για την κατάκτηση του 7ου σερί πρωταθλήματος. Ο Πάουλο Μπέντο μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για τη νέα αγωνιστική σεζόν και επισήμανε ότι στόχος του Θρύλου είναι η κατάκτηση του νταμπλ και η καλή πορεία στο Europa League.

Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Το πρωτάθλημα δεν το κερδίζεις, νικώντας μόνο δύο – τρεις αντιπάλους. Πρέπει να είσαι καλός σε όλα τα παιχνίδια», δήλωσε ο Ιβηρας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού:

Μπαίνοντας ο Ολυμπιακός στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας.

«Τώρα που ξεκινάει η νέα σεζόν, σκέφτομαι τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει τους στόχους της. Φυσικά θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Από ‘κει και πέρα να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη και σε μία δύσκολη διοργάνωση όπως είναι το Europa League”

Θα έδινε στην ομάδα του τον τίτλο του φαβορί;

«Αναμφισβήτητα, είμαστε ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός είναι συνεχώς πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Επίσης, πιστεύουμε πως έχουμε την ποιότητα στην ομάδα μας για να τα καταφέρουμε. Όμως η κατάκτηση ενός τίτλου δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως μπορείς να τα καταφέρεις. Πρέπει να παίξεις καλά και να είσαι καλός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα στη σεζόν θα παρουσιαστούν δυσκολίες. Πρέπει να είσαι έτοιμος για να τις αντιμετωπίσεις. Κάποια πράγματα εξαρτώνται και από την απόδοση και το επίπεδο των άλλων ομάδων».

Θεωρείται ότι το πρωτάθλημα θα είναι κούρσα για μία, δύο, τριών, τεσσάρων ή περισσοτέρων ομάδων;

«Πιστεύω πως λόγω ιστορίας και δυναμικότητας, τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ). Όμως, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα όχι μόνο όταν αντιμετωπίζουμε αυτές τις τρεις ομάδες. Να είμαστε το ίδιο σοβαροί και καλά προετοιμασμένοι όταν παίζουμε με μικρότερες ομάδες. Το πρωτάθλημα δεν το κερδίζεις, νικώντας μόνο δύο – τρεις αντιπάλους. Πρέπει να είσαι καλός σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να προετοιμάζεις τα παιχνίδια με τον καλύτερο τρόπο. Να είσαι συγκεντρωμένος στη σκέψη σου και στη δουλειά σου. Και να προετοιμάζεις με σκοπό πάντα τη νίκη, ώστε να καταφέρεις στο τέλος είσαι πρωταθλητής».

Ποιον θεωρείται ισχυρότερο αντίπαλο στο δρόμο της διάκρισης για την δική σας ομάδα;

Δεν πιστεύω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να ασχολούμαστε με την αξία και κατάσταση των αντιπάλων μας. Και κυρίως τι κάνουν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί μας. Ξέρουμε πως το πρωτάθλημα είναι μία διαδικασία που κρίνεται σε 30 αγωνιστικές. Θα πρέπει καλύτερα να μελετάμε τον επόμενο αντίπαλό μας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας ένα – ένα, παρά να σκεφτόμαστε δύο – τρία συγκεκριμένα παιχνίδια και ειδικά με συγκεκριμένες ομάδες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δική μας δουλειά, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η προετοιμασία του επόμενου αγώνα. Γιατί αν δεν συμβεί αυτό, θα κάνουμε κακό στην προετοιμασία μας. Αντί να σκεφτόμαστε τι κάνουν οι μεγάλοι αντίπαλοί μας, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής».

Ένας από τους στόχους σας στη νέα σεζόν είναι η καθιέρωση παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού;

«Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στη φιλοσοφία του συλλόγου και θέλουμε να γίνεται. Παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, να θέλουμε να τα βλέπουμε ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Όμως, όταν η ομάδα είναι τόσο μεγάλη σε αριθμό, ίσως να μειώνονται οι πιθανότητες που έχουν τα παιδιά αυτά για καθιέρωση. Όλα, όμως, εξαρτώνται από την απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή και από τον τρόπο που θα βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Να αποδείξει με τη δουλειά του ότι μπορεί να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Γνωρίζουμε πως αυτή τη στιγμή τούτο δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες γιατί οι ευκαιρίες είναι λιγότερες. Όμως, είναι κάτι που με τη θέληση του ποδοσφαιριστή μπορεί να το πετύχει και να το δούμε να συμβαίνει».

Θα θέλατε να στείλετε και ένα μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι πως είμαστε ένας σύλλογος που θέλει να είναι νικητής. Αυτό συνηθίζουμε να κάνουμε. Αυτό λέει η ιστορία μας και για αυτό το σκοπό δουλεύουμε. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα αυτό με σκοπό να το κατακτήσουμε ξανά με τη βοήθεια των φιλάθλων μας που είναι σημαντική».