Για δέκα ημέρες θα παραμείνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, η οποία θα μεταφερθεί στον Πειραιά από το μοναστήρι της στον Κοσμά Κυνουρίας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΖ΄ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2015», η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, που αναγνωρίζεται από τους πιστούς ως θαυματουργή, θα μεταφερθεί την προσεχή Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Πειραιώς, με τη συνοδεία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου.

Η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Βρεφοκρατούσας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Έβρου στον Πειραιά, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Καθημερινά στις 11:30 το πρωί και το απόγευμα μετά τον εσπερινό, θα τελείται η παράκληση ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Έλωνας και η εικόνα θα παραμείνει στον ναό σε ειδικό χώρο για ασπασμό από τους πιστούς, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, όπου στις 13:00 θα τελεστεί παράκληση στην Παναγία. Αμέσως μετά, η εικόνα θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στο μοναστήρι της, στην καρδιά του Πάρνωνα.