Πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορεί κάποιος να πιστέψει παίζονται για τον Ολυμπιακό απόψε στο Καραϊσκάκη!

Δεν είναι μόνο η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που θα δώσει άλλο κίνητρο και ψυχολογία στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο για τη φετινή σεζόν, όπως και κάποια (όχι πολλά) εκατομμύρια ευρώ στον σύλλογο. Είναι πολύ περισσότερα πράγματα!

Οπως είναι σε θέση να ξέρει ο «ΓΑΥΡΟΣ», η UEFA ενόψει του νέου Champions League ετοιμάζει μία βασική αλλαγή που θα αλλάξει πολλά δεδομένα και θα σημάνει πάρα πολλά για τον Ολυμπιακό! Συγκεκριμένα, θα τίθεται πλέον σαν βασικό κριτήριο της παρουσίας στους ομίλους (τα κλαμπ θα παραμείνουν 32) όχι η θέση της χώρας από την οποία προέρχεται κάθε σύλλογος στη βαθμολογία της UEFA, αλλά η θέση του συλλόγου στη σχετική βαθμολογία! Πρόκειται για μία αλλαγή που θα ωφελήσει τεράστια τον Ολυμπιακό, γιατί αν μεν παραμείνει το ίδιο κριτήριο, με τη βαθμολογία της χώρας, θα έχει ελάχιστη τύχη να μπαίνει στους ομίλους, αφού η Ελλάδα ολοένα και πέφτει. Ενώ με το καινούργιο κριτήριο, ο Ολυμπιακός ασφαλώς και θα έχει τύχη, καθότι είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια μέσα στους 20-25 πρώτους της UEFA!

Μόνο που για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στην πρώτη 25άδα, πρέπει να παίρνει βαθμούς. Κι αν απόψε αποκλειστεί, από εκεί που τώρα είναι Νο 26, εύκολα του χρόνου μπορεί να βρεθεί στο Νο 36… Αντίθετα, με πρόκρισή του, θα συνεχίσει στους ομίλους και μπορεί όχι απλά να παραμείνει ψηλά, αλλά να κερδίσει και θέσεις, αφού το Europa League αντικειμενικά έχει μικρότερες δυσκολίες από το Champions League με τα θηρία…

Αρα, το μέλλον του Ολυμπιακού στο Champions League κρίνεται εν πολλοίς από το αν θα περάσει απόψε στους ομίλους του Europa League! Οσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το συνειδητοποιήσει κάποιος, είναι έτσι ακριβώς. Ενας αποκλεισμός δεν θα είναι μόνο καταστροφικός για το πλάνο της φετινής σεζόν, αλλά -πολύ περισσότερο- θα επηρεάσει πολύ άσχημα και τις ερχόμενες ευρωπαϊκές σεζόν του Ολυμπιακού και δη στο Champions League.

Απόψε, λοιπόν, παίζονται πάρα πολλά…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/08/2016)