Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες κοντράρονται με την Αρούκα αύριο στον Ναό και ο Πάουλο Μπέντο ανέφερε πως στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση με πολλά γκολ. Αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα της ομάδας ο Πορτογάλος κόουτς, ο οποίος συμπλήρωσε μερικά πράγματα τόσο για τον Μάριν και τον Μάρτινς, όσο και τον Φιγκέιρας και τον Ντουρμάζ, αναφορικά με τα πλάνα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Τι θα θέλατε να κρατήσετε από το πρώτο ματς και τι να διορθώσετε από τα λάθη που εντοπίσατε; 

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό, έχει τη δική του στρατηγική. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ταυτότητα στο παιχνίδι μας. Αύριο το πιο σημαντικό είναι να μην μείνουμε στο 0-1, να μην σταθούμε στο να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα αυτό, να είμαστε πιο επιθετικοί, να βάλουμε γκολ, να είμαστε οι κυρίαρχοι του αγώνα, να παίξουμε σαν να μην έχει σχέση με το προηγούμενο. Δεν θέλουμε να μείνουμε στο 0-1 της Πορτογαλίας. Θέλουμε να έχουμε έναν χαρακτήρα, να βάλουμε πολλά γκολ και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φυσιολογικό που μας είχατε πει ότι δεν μπορούσατε να κάνετε πολλά πράγματα. Αυτή η δεύτερη εβδομάδα που βρίσκεστε στον Ολυμπιακό σας έχει βοηθήσει ώστε να δείτε κάποια πράγματα από τους παίκτες σε αυτά που θέλετε;

«Όσο περνάει ο καιρός γνωρίζουμε καλύτερα τους παίκτες. Αυτό που έχουμε ως στόχο είναι να καθιερώσουμε μία ταυτότητα στην ομάδα. Όμως το πρώτο πράγμα που υπάρχει στο μυαλό μας η καλύτερη δυνατή στρατηγική για να προκριθούμε στους ομίλους. Καθημερινά δουλεύουμε, μας γνωρίζουν καλύτερα οι παίκτες και εμείς εκείνους. Την περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ λίγες οι μέρες για να κάνουμε τις αλλαγές και τις προσαρμογές που επιθυμούσαμε. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά μας».

Είναι και η πρώτη εμφάνιση σας στο Καραϊσκάκη. Θέλετε να συνδυάσετε την πρόκριση με καλή εμφάνιση;

«Φυσικά. Ο πρώτος μας στόχος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι να περάσουμε στους ομίλους. Οι παίκτες γνωρίζουν την ιδέα μας, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και επίσης γνωρίζουν τι να περιμένουν από την Αρούκα, η οποία θα παρουσιαστεί διαφορετική από το πρώτο ματς. Εμείς έχουμε προετοιμάσει το ματς για να περάσουμε. Δεν θα κερδίσεις το ματς αν δεν παίξεις ωραία. Πρέπει να παίξουμε καλά, να έχουμε μία ταυτότητα στο παιχνίδι μας, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μας ένα καλό παιχνίδι και όχι μόνο να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Συμπληρώνετε δύο εβδομάδες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, πώς έχετε βιώσει αυτές τις πρώτες σας ημέρες στην ομάδα, σε τι επίπεδο βρίσκεται η επιχείρηση ανύψωσης ψυχολογίας των παικτών και αν βλέπετε πλέον χαρούμενα πρόσωπα στο Ρέντη.

«Δεν ωφελεί σε τίποτα να μιλάς για το παρελθόν. Ποτέ δεν ωφελεί στο να μένουμε εκεί και να στενοχωριόμαστε για κάτι που πέρασε ή να μιλήσουμε για άλλους συναδέλφους. Πάντα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στη δουλειά του καθενός. Αυτή τη στιγμή έχουμε στόχο την πρόκριση στους ομίλους. Για αυτό δουλεύουμε, για αυτό προπονούμαστε, θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας γιατί τα πρόσωπα είναι χαμογελαστά όταν πετυχαίνεις νίκες. Αφού πετύχαμε μία νίκη στο πρώτο ματς, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την πρόκριση. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, θα αντιμετωπίσει διαφορετικά ο αντίπαλος το ματς, θα μπει με διαφορετικό πνεύμα, αλλά εμείς δουλεύουμε να διορθώσουμε το παιχνίδι μας και πιστεύουμε ότι αν η εικόνα μας είναι κοντά στα πρώτα 60 λεπτά που είχαμε στην Πορτογαλία, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Δουλεύουμε στις προπονήσεις για αυτό το στόχο και όταν θα έρθουν οι νίκες και τα καλύτερα αποτελέσματα, τα πρόσωπα θα είναι πιο χαρούμενα. Στόχος μας να ξεχάσουμε ό,τι έχει συμβεί».

Ενώ ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για την Αρούκα, γίνονται διάφορες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Είναι δύσκολο να προετοιμάζετε τους παίκτες σας τη δεδομένη στιγμή;

«Αναφέρεστε κυρίως στην αποχώρηση του Τζίμι (σ.σ.: Ντουρμάζ). Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως να αναφέρεστε σε παίκτες που ίσως έρθουν ή έχουν έρθει. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς. Σχεδιάζουμε τη στρατηγική του αγώνα με το υπάρχον ρόστερ. Το μυαλό μας δεν είναι σε παίκτες που ενδεχομένως να έρθουν μέχρι τέλη Αυγούστου. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μας ποδοσφαιριστές που έχουμε στα χέρια μας».

Ο Φιγκέιρας συμπλήρωσε κάρτες στο πρώτο ματς. Πώς σκέφτεστε να το καλύψετε;

«Είναι αλήθεια ότι το έχουμε αναλύσει πολύ την τελευταία εβδομάδα. Έχουμε σκεφτεί κάποιες λύσεις. Δυστυχώς κάποιες λύσεις όπως του Ομάρ δεν είναι εφικτή. Έχουμε τον χρόνο για να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή».

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Μάρκο Μάριν;

«Ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη αξία, με πολύ μεγάλη τεχνική κατάρτιση και με εμπειρία σε μεγάλους συλλόγους. Ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει. Όμως θα μας απασχολήσει μετά το αυριανό ματς. Μέχρι τότε η συγκέντρωσή μας είναι στο παιχνίδι με την Αρούκα».

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Αντρέ Μαρτίνς;

«Είναι διαθέσιμος. Προπονείται με την ομάδα από την ημέρα που γυρίσαμε από την Αρούκα. Είναι ένας παίκτης που τον υπολογίζουμε στην αποστολή. Αύριο θα πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις για το αν θα τον χρησιμοποιήσουμε ή όχι».