Έχει τραγουδήσει τους μεγαλύτερους συνθέτες. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές και θα εμφανιστεί για μια μοναδική συναυλία, στα πλαίσια των «Συνοριακών» που γιορτάζονται για πρώτη φορά φέτος στον Πόρο.

Ο Μανώλης Μητσιάς, θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια του στον Ρώσικο Ναύσταθμο, το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 20:30. Μαζί του θα τραγουδήσει ο Σταύρος Σιόλας. Τη συναυλία διοργανώνει ο Δήμος Πόρου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Μανώλης Μητσιάς, στην μεγάλη καριέρα του έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάριο Τόκα, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Άκη Πάνου, Λίνο Κόκοτο, Δήμο Μούτση, Χρήστο Λεοντή, Χρήστο Νικολόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Σταμάτη Κραουνάκη, Σταμάτη Σπανουδάκη κλπ.), έχει τραγουδήσει στίχους και ποίηση των Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Λίνας Νικολακοπούλου κλπ., ενώ ερμήνευσε και έργα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Έχει συνεργαστεί ακόμα με κορυφαίους ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Βίκυ Μοσχολιού, Μπάμπης Στόκας, Νένα Βενετσάνου, Κώστας Μακεδόνας κ.α.

Έχει εμφανιστεί για συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ τραγούδησε και για τους Έλληνες του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Λονδίνο και αλλού). Το καλοκαίρι του 2009, γιόρτασε τα 40 χρόνια της παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι. Δισκογραφικά έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 35 προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει συμμετάσχει και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Τα «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας»

Από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθούν στον Πόρο, τα «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», στο πλαίσιο των οποίων θα αναδειχθούν τα ιστορικά γεγονότα του 1828, σε συνδυασμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις (ανάμεσα στις οποίες συναυλία του Μανώλη Μητσιά στον Ρώσικο Ναύσταθμο και συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι) που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων, αλλά και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Με την καθιέρωση της ετήσιας διοργάνωσης των «Συνοριακών», ο Δήμος Πόρου, με την βοήθεια εθελοντών και χορηγών, αποκαθιστά την θέση του τόπου μας στη νεότερη ιστορία της χώρας και φέρνει τον Πόρο στο επίκεντρο των προορισμών του Αργοσαρωνικού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου κάθε έτους.