Οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν με οργή για τον υπαίτιο του μοιραίου δυστυχήματος που σκόρπισε το θάνατο στο στενό της Μονής, εμβολίζοντας με το ταχύπλοο το τουριστικό σκάφος που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα.
Η θεία της 5χρονης και αδερφή του 44χρονου -της κόρης και του μπαμπά που "έσβησαν" στο δυστύχημα- ζητάει την τιμωρία του χειριστή του ταχύπλοου για το κακό που έγινε. Η ίδια, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι οδηγούσε ο 77χρονος το ταχύπλοο.
Ο καπετάνιος της λάντζας  έπεσε χτυπημένος και αναίσθητος στη θάλασσα και πνίγηκε σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα: στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Εκείνο που φαίνεται πως απέβη μοιραίο για τον άτυχο 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, Στέλιου Τρίμη, ήταν το χτύπημα στο μέτωπο: και αυτό, καθώς το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την εξέταση του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως προκύπτει, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.