Στα χέρια του Πάουλο Μπέντο βρίσκεται πλέον και επίσημα το «ερυθρόλευκο» τιμόνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατά την παρουσίασή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας δήλωσε έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της.

Παράλληλα, τόνισε πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα δημιουργεί πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Φυσικά, αναφέρθηκε και στον Αντρέ Μάρτινς, ο οποίος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μπορεί να βοηθήσει τον Θρύλο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Συγκεκριμένα, στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση του συλλόγου. Είμαι ευτυχισμένος που έχω έρθει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο με τεράστια ιστορία. Πετυχαίνει σπουδαία πράγματα και θέλω να πετύχω και εγώ μαζί του. Θέλω να ζητήσω από όλους να δουλεύουν για το καλύτερο».

Ερωτηθείς για το πλάνο του, αλλά και για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει στην ομάδα, είπε: ««Καταρχήν δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να κερδίζουμε. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Να γνωρίσω τους παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί είμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League. Μετά έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Για την Αρούκα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa League: «Τα τελευταία χρόνια είναι μια ομάδα που γρήγορα εξελίσσεται και ανεβαίνει. Δεν έχασε τα προκριματικά, αλλά ούτε και κέρδισε. Αναγνωρίζουμε το μεγαλείο του Ολυμπιακού, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ότι θα είναι εύκολα τα παιχνίδια. Πρέπει να τη σεβαστούμε. Οσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι μια ομάδα, πρέπει να παίξεις καλά για την ξεπεράσεις. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Προερχόμαστε από έναν αποκλεισμό και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κανένα παιχνίδι από αυτά που δώσαμε».

Για το γεγονός ότι η θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό είναι σαν… ηλεκτρική καρέκλα :«Γνωρίζω την πίεση που υπάρχει στον προπονητή και γενικά στον Ολυμπιακό. Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι να δουλεύεις υπό πίεση. Η ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα, για να μπορείς να ξεπερνάς τους αντιπάλους πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Ηρθα να δουλέψω για να είμαι πρώτος. Πάντα δουλεύεις με πίεση, πάντα με την υποχρέωση να κερδίζεις και να βρίσκεται στην καλύτερη θέση. Είμαι έτοιμος να δουλέψω».

Για τον Αντρέ Μάρτινς, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζω καλά. Εχω δουλέψει ξανά μαζί του. Πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική λειτουργία. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός: «Προφανώς στόχος μας είναι να παίζουμε καλά, να νικάμε, να κατακτάμε τίτλους. Γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός όλους τους τίτλους στη διάρκεια της σεζόν. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε και θα δουλέψουμε μαζί με τους παίκτες μας. Ο στόχος είναι συλλογικός. Προσωπικά εγώ θέλω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».