Στα εγκαίνια του νέου πολυιατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, των Γιατρών του Κόσμου και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, παρευρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

 Τα εγκαίνια του νέου πολυιατρείου (Τσαμαδού και Ζωσιμαδών 52), τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Είναι μια δύσκολη εποχή εδώ και τα τελευταία 5-6 χρόνια. Αναμένεται να είναι δύσκολα και τα επόμενα χρόνια, για να είμαστε ειλικρινείς. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι ομιλητές, νομίζω η συνέργεια είναι αυτή που θα μας δώσει ελπίδα. Στον Πειραιά το πράττουμε αυτό νομίζω, όλοι οι φορείς της πόλης. Δεν εκπλήσσομαι για την νέα πρωτοβουλία της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη μας. Μας έχει συνηθίσει σ΄αυτές τις πρωτοβουλίες. Να συγχαρώ λοιπόν και τη Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Πρόεδρό του που είναι και Διευθυντής των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.  Κι εμείς ως Δήμος Πειραιά όπως φαντάζομαι και η Περιφέρεια θα συνδράμουμε τα μέγιστα σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, σε παρόμοιες συνέργειες γιατί όπως είπε και ο Νίκος Πλατανησιώτης όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μια ελπίδα. Συγχαρητήρια σε όλους και είμαι βέβαιος ότι και αφού λειτουργήσει  θα έχει τα αποτελέσματα  που όλοι επιθυμούμε».

 Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής  Εκκλησίας, ο κ. Μώραλης σημείωσε:

«Νομίζω στην εποχή που ζούμε, τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται δυστυχώς και τα επόμενα χρειαζόμαστε από τέτοιου είδους συνέργειες. Μόνο με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και είναι αρκετοί πλέον στη χώρα και στη πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Άρα, είπαμε ότι οι συνέργειες αποτελούν μια ελπίδα για όλους μας. Δεν με εκπλήσσει λοιπόν και αυτήν την φορά η Μητρόπολη Πειραιώς η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και με τους Γιατρούς του Κόσμου για μια νέα δομή στήριξης των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται, των άπορων αν θέλετε, δημοτών και όχι μόνο. Μια αξιέπαινη, θα έλεγα, πρωτοβουλία και να συγχαρώ και τους τρεις φορείς οι οποίοι συνεργάστηκαν.Επαναλαμβάνω, δεν μας εκπλήσσει η Μητρόπολη Πειραιώς γιατί οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι πολλές, η βοήθεια  στους  δημότες μας είναι διαρκής και σημαντική. Έρχεται να προστεθεί και αυτή η πρωτοβουλία.Νομίζω κι εμείς και η Περιφέρεια, στο βαθμό των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων είμαστε κοντά και θα είμαστε και σε αυτήν τη δομή, όπως και σε παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.Επαναλαμβάνω, η λύση για τη πόλη και για τη χώρα είναι οι συνέργειες. Στον Πειραιά νομίζω το πράττουμε αυτό όλοι μαζί ενωμένοι. Μπορεί ο καθένας να έχει διαφορετικές απόψεις για άλλα θέματα, αλλά στο θέμα της στήριξης και βοήθειας συνανθρώπων είμαστε ένα όλοι μαζί και νομίζω ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά.Να συγχαρώ όλους και είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει και εύρυθμα και θα έχει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε.  Μακάρι να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνέργειες».   

 Από τον Δήμο Πειραιά στα εγκαίνια παρευρέθηκαν : η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αληφραγκής.