Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  με ευγνώμονα αισθήματα προς τον Πανάγιο Θεό, αναγγέλει τη δημιουργία πολυδύναμου κοινωνικού ιατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με τη σύμπραξη της εγνωσμένης για την ανθρωπιστική της δράση,  Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Το πρότυπο κοινωνικό ιατρείο θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς επί της οδού Ζωσιμαδών και Τσαμαδού και θα ανακουφίζει τις ιατρικές ανάγκες αστέγων, ανέργων, οικονομικώς αδυνάμων και κάθε εμπερίστατου συνανθρώπου χωρίς καμμία διάκριση θρησκείας , φυλής, εθνοτικής καταγωγής, με την αξιόπιστη ευθύνη και θυσιαστική προσφορά των Γιατρών του Κόσμου και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου  του Πολυδύναμου Ιατρείου θα καλύπτονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Τα εγκαίνια θα τελεσθούν την Τετάρτη 20 Ιουλίου  στις 5:30 μ.μ.  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Πρόκειται για άλλη μια κοινωνική δράση και συνεργασία  της Εκκλησίας με την υψηλή έκφραση  του εθελοντισμού  και της αλληλεγγύης των ‘Γιατρών  του Κόσμου’  και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς  .

Στις σημερινές συνθήκες ζωής, με κυρίαρχο το οικονομικό πρόταγμα, διαπιστώνεται η απομείωση της ανθρώπινης αξίας ενώ   δεν λείπουν οι   φωνές που χαρακτηρίζουν τον άλλο ως κόλαση  και ως εχθρό προς εξαφάνιση. Απέναντι σε όλα αυτά,  οι χριστιανοί  προβάλλουν την αξία του ανθρώπινου προσώπου ως μοναδικού και ανεπανάληπτου και  αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να  νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, να ενεργούμε ο ένας υπέρ του άλλου, να θυσιαζόμαστε ο ένας υπέρ του άλλου ,   ενθυμούμενοι την ευαγγελική εντολή της αγάπης προς τον πλησίον που αναφέρεται  κατ΄ευθείαν στο πρόσωπό  του Ιησού Χριστού, όπως ο Ίδιος μάς βεβαίωσε: « Εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».