Ίσως για πρώτη φορά φέτος, γιορτάστηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις περισσότερες γειτονιές της Ελλάδας ο Αη Γιάννης με τις φωτιές και το έθιμο του Κλήδονα.

Στον Πόρο, το έθιμο αναβιώνει με συνέπεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου “Ποριώτισσα” στην πλατεία του Αη Γιάννη στην Πούντα. Από νωρίς, οι κυρίες του Συλλόγου, μίλησαν για το έθιμο, καθώς αρκετοί ήταν επισκέπτες του νησιού. Στην μία άκρη της πλατείας, οι κυρίες του Συλλόγου είχαν στήσει πάγκο με κεράσματα, ενώ στην άλλη, οι ποριώτες μουσικοί “2+2” ξεσήκωσαν σε χορό δεκάδες ανθρώπους όλων  των ηλικιών. Αργότερα, άναψαν οι φωτιές για να πηδήξει η θαρραλέα… μαρίδα

Στον Γαλατά, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά αναβίωσε τα έθιμα του Αη Γιαννη και μας ταξίδεψε μουσικά με τη φωνή του Ανδρέα Λάφη -του τραγουδιστή μας που μεγάλωσε σε αυτή την πλατεία -και τις μελωδίες των μουσικών που τον συνόδευαν.

Ήταν μια όμορφη και συγκινητική βραδιά γιατί για πολλούς από τους Γαλατιώτες αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η πλατεία και η γειτονιά του Αγίου Νικολάου είναι στενά συνδεδεμένη με τις μνήμες τους.

Στα Μέθανα,  για 6η συνεχή χρονιά εορτάζεται ο Κλήδωνας στα Μέθανα, από τον Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων Τροιζηνίας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ. Στην παραλία των Μεθάνων. Μουσική, παιχνίδια, μπογιές, λουκουμάδες και φωτιές, ενθουσίασαν τους ανθρώπους που τίμησαν το έθιμο στη Λουτρόπολη των Μεθάνων. Φωτογραφίες από τα Μέθανα από τον Γιάννη Λαζάρου.