Ατύχημα στις σιδερένιες σκάλες της Σπηλιάς που διευκολύνουν την πρόσβαση προς και από τη θάλασσα, στο σημείο του μεσαίου πλατύσκαλου της πλαζ, είχε χθες το μεσημέρι η Μαρία Μαρσέλλου, Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας. Συγκεκριμένα έσπασε η μία βαθμίδα της σκάλας (το πάνω σιδερένιο σκαλοπάτι), με αποτέλεσμα η ίδια να πέσει πάνω στα βράχια. Οι λουόμενοι που βρίσκονταν τριγύρω, έσπευσαν τρομοκρατημένοι να τη βοηθήσουν, φοβούμενοι τα χειρότερα. 

 

Η κα Μαρσέλλου, είχε, όπως ήταν φυσικό τραυματιστεί, αποκτώντας έντονες εκδορές και χτυπώντας άσχημα το πόδι της. Το επίσης ανησυχητικό είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχε συμβεί κάτι ανάλογο με μια βαθμίδα σκάλας να σπάει και πάλι, τραυματίζοντας άλλη λουόμενη συμπολίτισσά μας.
Η παθούσα προχώρησε σε καταγγελία στο Λιμεναρχείο, εξηγώντας ακριβώς πώς προέκυψε το ατυχές συμβάν, δεχόμενη από την οικεία λιμενική αρχή και τον Λιμενάρχη την αμέριστη συμπαράστασή τους και μια πολύ ανθρώπινη διαχείριση της όλης κατάστασης. Παράλληλα της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Κουλούρειο Νοσοκομείο, όπου της έγινε αντιτετανικός ορός.

 Στο διά ταύτα τώρα, μια και τα ατυχήματα θα πρέπει να μας προειδοποιούν για το τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον, με την όποια αβλεψία σε κοινόχρηστους χώρους μάλιστα, καθιστώντας τελικά απόλυτα υπεύθυνους τους αρμόδιους.

Οι επικίνδυνες σκάλες γεμάτες από πράσινη γλίτσα που έχουν σίγουρα διαβρωθεί από τον χρόνο, τη θάλασσα, τον αέρα και τα καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν με καινούριες, προτού συμβούν και άλλα παρόμοια περιστατικά. Οι αρμόδιοι σε πρώτη φάση τουλάχιστον οφείλουν να τις απομακρύνουν εντελώς, γιατί αυτές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Άλλωστε ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο η κατάσταση της πλαζ της Σπηλιάς, αλλά και κάθε παραλίας του νησιού οφείλει να είναι άρτια, και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες.