Το νέο «αίμα» του Πολεμικού Ναυτικού που θα αποτελέσει την τάξη του 2019 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα αποφοιτήσει του χρόνου από τη Σχολή, οι Ναυτικοί Δόκιμοι της 1ης Τάξεως, ορκίστηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής στον Πειραιά, ενώπιον των Αρχηγών ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεωργίου Γιακουμάκη ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αθανασίου Αθανασόπουλου ΛΣ.

Στην τελετή της ορκωμοσίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρέστησαν επίσης o Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και συγγενείς και φίλοι των νέων Ναυτικών Δοκίμων και Δόκιμων Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Συνολικώς ορκίστηκαν 46 Ναυτικοί Δόκιμοι, από τους οποίους οι 40 άνδρες και 6 γυναίκες. Από αυτούς εννέα είναι Κύπριοι, δύο Μαυροβούνιοι και τρείς Ιορδανοί καθώς και 45 Δόκιμοι Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι είναι ήδη πτυχιούχοι Πανεπιστημίου ή έχουν το πτυχίο Ανθυποπλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού, από τους οποίους οι 26 άνδρες και 19 γυναίκες.

Λ.Σ.Μ.