Τα προβλήματα είναι μια σκληρή πραγματικότητα, με την οποία ο Πέδρο Μαρτίνς (αναγκαστικά) έχει εξοικειωθεί. Από την Τετάρτη έως σήμερα, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε βασικούς ποδοσφαιριστές του να μένουν εκτός μάχης: Βαλμπουενά, Χασάν, Ελ Αραμπί, Χολέμπας, Βινάγκρε τέθηκαν νοκ άουτ, ενώ μία ημέρα πριν τον αγώνα, υπήρξε και πρόβλημα με τους Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς.


Λόγω αυτών των προβλημάτων, ο Μαρτίνς είναι αναγκασμένος να αλλάξει τελείως την προσέγγισή του στο παιχνίδι. Ετοιμάζοντας μια σειρά από αλλαγές στην 11άδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αλλαγές, που έχουν ως «κορωνίδα», ως πιο σημαντική διαφοροποίηση, τη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει εδώ και ημέρες to10.gr, αλλά και τη χρησιμοποίηση τους Ραφίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχηματισμό, οι πολλές μεσοεπιθετικές απουσίες του Ολυμπιακού κατέστησαν σχεδόν μονόδρομο για τον Μαρτίνς την επιλογή του 4-3-3. Με τον Μάντι Καμαρά, ωστόσο, να έχει ειδικές εντολές. Όχι πολύ διαφορετικές από ό,τι συνήθως, αλλά διαφοροποιημένες. Διότι ο προπονητής του τον θέλει πιο κοντά στον Φορτούνη και στην πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Σχεδόν… δεκάρι στην επιθετική παρουσία των Ερυθρόλευκων. Ώστε με τα τρεξίματά του να αυξάνει την πίεση στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, τώρα, ο Ζοσέ Σα θα ξεκινήσει και πάλι βασικός. Ο Ντρέγκερ θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, μετά την πολύ καλή παρουσία του με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην άμυνα ο Ρούμπεν Σεμέδο θα έχει παρτενέρ τον ανεβασμένο Σισέ και όχι τον Μπα, που είναι επηρεασμένος από το διάστημα που νόσησε από κορωνοϊό. Με τον Ραφίνια να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο.

Μπροστά τους θα ξεκινήσει η… γνωστή τριπλέτα των χαφ με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και τον Καμαρά.

Η τριάδα της επίθεσης παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Λόγω της απουσίας «καθαρού» σέντερ φορ, ο ρόλος αυτός θα πάει στον Φορτούνη, που έχει αγωνιστεί ακόμη 5 φορές στο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση. Με τον Γιώργο Μασούρα να τον πλαισιώνει από αριστερά και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς από δεξιά. Παίκτες που έχουν ειδικές οδηγίες να «πατούν» περιοχή» και να μετατρέποντα σε κρυφούς επιθετικούς, ώστε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τη δημιουργία του αρχηγού του.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, ακόμη κι αν ο Μπρούμα κάνει την έκπληξη και βρίσκεται τελικά στην αποστολή, δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Αναλυτικά η 11άδα που αναμένεται να επιλέξει ο Μαρτίνς στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Μασούρας.