Κοινή επιστολή απέστειλαν οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Συλλόγων Πόρου και Σπετσών στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη για την διαφορετική αντιμετώπιση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων σε ενδεχόμενο Lockdown της Αττικής.


Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών κ. Ιάσων Ορλάνδος, ζητούν την εξαίρεση των νησιών της Αττικής από ενδεχόμενο Lockdown στην Αττική, γεγονός που ακούγεται έντονα από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες και σχετίζεται με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19. 


Σύμφωνα με τους 2 Προέδρους, η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά του Αργοσαρωνικού και ιδιαίτερα σε Πόρο και Σπέτσες είναι εξαιρετική και δεν έχει καμία σχέση με την επιβαρυμένη εικόνα της ηπειρωτικής Αττικής. 


Το έγγραφο των 2 Συλλόγων, αξιοποίησε ήδη ο βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Νίκος Μανωλάκος και απέστειλε σχετική Αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας ειδική αντιμετώπιση στα νησιά του Αργοσαρωνικού. 


Ανάλογο αίτημα για εξαίρεση των Σπετσών από ενδεχόμενο Lockdown στην Αττική είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, στα συναρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε σήμερα ο Δήμος Σπετσών.

 

πηγή:saronicmagazine.gr