Αποτελεί σημείο αναφοράς, στον νέο Ολυμπιακό. Ο Ραφίνια δουλεύει ήδη με τον Θρύλο, για να «δέσει» με τους συμπαίκτες του και να παρουσιάσει το πρόσωπο, το οποίο είχαμε γνωρίσει, τόσα χρόνια, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Βραζιλιάνος παικταράς έχει πάρει ήδη θέση βασικού στο σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς και αναμένεται, ματς-ματς, να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος. Μιλώντας στο επίσημο πρόγραμμα αγώνα, του μεγάλου αποψινού ματς, ο Βραζιλιάνος τόνισε πως η επιστροφή στην Ευρώπη αποτελεί κίνητρο, για τον ίδιο και την ομάδα!


«Είναι πολύ όμορφο που διεκδικώ ακόμα μία συμμετοχή στο UEFA Champions League. Είχα ήδη τη χαρά να βρεθώ 10 φορές στη διοργάνωση και να κατακτήσω το τρόπαιο μία. Ήμουν πρωταθλητής το 2013 και γνωρίζω καλά ότι είναι μια διοργάνωση σημαντική, εκπληκτική, όπου όλοι θέλουν να βρεθούν και να πάρουν μέρος.

Αυτό μου έδωσε το κίνητρο για να επιστρέψω στην Ευρώπη, να βρίσκομαι εδώ στον Ολυμπιακό. Φυσικά θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, θα παίξουμε με πάθος για να καταφέρουμε να είμαστε παρόντες στη φάση των ομίλων», είπε χαρακτηριστικά ο παικταράς.