Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από το πρωί της Παρασκευής 18.9.2020 μέχρι και την Κυριακή 20.9.2020, αναμένονται για την περιοχή του Πόρου ακραία καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, ο μεσογειακός κυκλώνας που έχει σχηματιστεί δυτικά της χώρας πιθανότατα θα κινηθεί προς τις δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές της Πελοποννήσου, επηρεάζοντας ωστόσο σημαντικά και την περιοχή μας. Ειδικά το Σάββατο αναμένεται να σημειωθούν έντονες καταιγίδες με μεγάλο φορτίο νερού και η προσοχή μας θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη πλημμυρικών φαινόμενων και στην προστασία από αυτά αν λάβουν χώρα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να υπάρχει στα σημεία στα οποία κατά το παρελθόν είχαν σημειωθεί καταστροφές. Οι βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή με μικρότερη ένταση, ενώ οι άνεμοι την Παρασκευή θα είναι νότιοι και το Σάββατο βόρειοι με σημαντική ένταση 6 έως 8bf (ριπές ανέμου) και τις δύο μέρες.
 
Ο Δήμος Πόρου καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες:
Να ασφαλίσουν τα αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον αέρα (γλάστρες, ομπρέλες/τέντες, εξοπλισμοί καταστημάτων κ.τ.λ.).
Να ελέγξουν τις απορροές υδάτων σε κτήρια και γύρω από αυτά.
Να ασφαλίσουν τα σκάφη στο λιμάνι και να αποφευχθεί στον βαθμό που είναι δυνατό η συγκέντρωση επιπλέον σκαφών.
Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από ψηλά δέντρα.
Να περιορίσουν την απόρριψη σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων σε κάδους και καλάθια.
Να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις κατά την εξέλιξη των φαινομένων.
Να ενημερώνουν τον Δήμο στο πενταψήφιο νούμερο εκτάκτου ανάγκης 15303 για κάθε συμβάν που απαιτεί την παρέμβαση των αρχών.
 
Από τη μεριά του, ο Δήμος έχει προβεί σε επισκόπηση και καθαρισμούς φρεατίων και στεγών δημοτικών κτηρίων, σε καθαίρεση τεντών και ομπρελών δικής του ευθύνης, σε πρόσδεση των κάδων απορριμμάτων και σε άλλες αναγκαίες προληπτικές ενέργειες. Τονίζεται ότι, επειδή η πρόγνωση διαφοροποιείται συνεχώς, θα πρέπει να υπάρχει η μέγιστη ετοιμότητα όλων για κάθε ενδεχόμενο. Όπως κάθε φορά, κατά την εξέλιξη της πρόγνωσης, αλλά και των φαινομένων, κάθε αναγκαία ενημέρωση και οδηγία δίδεται σε πραγματικό χρόνο μέσω του λογαριασμού του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη στο Facebook.