Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στον Πειραιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες και με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Καστέλλα.

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην αποπεράτωση, μετά από χρόνια, του μαρμάρινου τέμπλου του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Καστέλλας, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου αλλά και στην πραγματοποίηση της ιεράς πανηγύρεως, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χάρη του Σταυρού.

“Η ακατάληπτος και Θεία Δύναμις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να ευλογεί τις οικογένειες σας, τα παιδιά μας που ξεκινάνε σήμερα την καινούρια μαθητική τους προσπάθεια, την καινούρια σχολική χρονιά”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Παράλληλα ευχήθηκε, “Να ευλογήσει ο Θεός να απομακρυνθεί αυτή η πανδημία της ασθένειας που απέδειξε την μικρότητα μας και την μηδαμινότητα μας για μία ακόμα φορά και να μας χαρίζει ο Κύριος ειρήνη, υγεία, δύναμη και κάθε ευλογία στην ζωή μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα”.