Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί στον Πόρο από τη μετάδοση του κορωνοϊού και την επιβολή σχετικών περιοριστικών μέτρων.
 
Με την επιστολή του, ο Δήμαρχος Πόρου επισημαίνει ότι, πέραν της διαχείρισης των ζητημάτων που αφορούν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας επί των οποίων επιλαμβάνεται η Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ, θα πρέπει επίσης 1) να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων του νησιού, καθώς και του τοπικού Δήμου, 2) να διασφαλισθεί η στελέχωση και ορθή λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερικού Ιατρείου Πόρου, 3) να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα αναφορικά με τον επανακαθορισμό του ρόλου της αστυνομίας στο νησί, ειδικά σε ό,τι αφορά τα θέματα λειτουργίας της αγοράς, τα κυκλοφοριακά θέματα και τη λελογισμένη εφαρμογή των νόμων.
 
Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι η ορθή αντιμετώπιση των εν λόγω ζητημάτων θα αποτελέσει όχι μόνο ένα σημαντικό αντιστάθμισμα για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί, αλλά επιπλέον θα καταδείξει ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται αρωγός δίπλα σε κάθε Δήμο (και δη μικρό-νησιωτικό), ο οποίος είχε την ατυχία να πληγεί από απροσδόκητες συνέπειες της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας.