Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, με οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

 

Αγαπητοί πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων,

τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μας αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του covid-19, με εμφάνιση νέων κρουσμάτων.

Η προστασία η δική μας και των ευπαθών ομάδων δεν μας επιτρέπει χαλάρωση, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που ορίζουν οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Για να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα την υπάρχουσα κατάσταση και να καταφέρουμε να την αντιστρέψουμε, οφείλουμε να τηρούμε πιστά τις οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

1. Να διατηρούμε φυσική απόσταση, κατά προτίμηση τουλάχιστον 2 μέτρων.
2. Να ακολουθούμε σωστή και προσεκτική υγιεινή των χεριών μας.
3. Να απολυμαίνουμε με τα ενδεδειγμένα υλικά τις επιφάνειες.
4. Να φροντίζουμε για το σωστό και επαρκή αερισμό των κλειστών χώρων.
5. Να χρησιμοποιούμε προστατευτική μάσκα, ώστε να βοηθήσουμε τη μείωση του βαθμού μετάδοσης, προσέχοντας όμως τη σωστή χρήση και εφαρμογή της.
6. Να χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα για το βήχα ή το φτέρνισμα.
7. Να αποφεύγουμε να αγγίζουμε άσκοπα το πρόσωπό μας.

Εξαιρετικά σημαντικό επίσης, είναι να απομυθοποιήσουμε την έννοια του «κρούσματος». Όποιος είναι θετικός, πρέπει ασφαλώς να προσέχει και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει κάτι «επιλήψιμο», ή κάτι «κατακριτέο».

Τα άτομα που είναι θετικά οφείλουν να ενημερώνουν με ειλικρίνεια τις αρμόδιες αρχές για τις επαφές τους, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Παράλληλα όμως, όλοι οι υπόλοιποι, οφείλουμε να μην τους οδηγήσουμε στην «κοινωνική απομόνωση και το στιγματισμό» και να ενθαρρύνουμε το οικείο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον να εξεταστούν, ώστε να μειωθεί το εύρος της διασποράς.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε έντυπο ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τους βασικούς κανόνες χρήσης της προστατευτικής μάσκας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο, το οποίο δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει