Από το Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μετά την ανίχνευση κρουσμάτων κορωναϊού Covid-19, συνιστά να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, με υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να βγούμε όλοι νικητές.

Ως Δήμος έχουμε λάβει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από νωρίς, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους συλλογικούς φορείς της κοινωνίας του τόπου μας και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με ανώτερα κλιμάκια αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά της νόσου.

Πρόσφατα, μετά από προληπτικό έλεγχο, διαγνώσθηκε θετικός Αντιδήμαρχος του Δήμου μας, ο οποίος είναι απόλυτα ασυμπτωματικός. Προς τιμήν του, το δήλωσε δημόσια, προκειμένου να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και να περιοριστεί η διασπορά. Δηλώνουμε περήφανοι για τη στάση του και του ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Ωστόσο, οι Δήμοι δεν έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στα στοιχεία που αφορούν όσους έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό, αν οι ίδιοι δεν το δηλώσουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύνουμε έκκληση σε όσες και όσους ανιχνεύθηκαν θετικοί, να παραμείνουν στο σπίτι τους, να ενημερώσουν αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή και να τηρήσουν ευλαβικά όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, παρακαλούμε θερμά όλους τους Επαγγελματίες της περιοχής, να εφαρμόζουν πιστά και αυστηρά τα μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά. Ο Δήμος μας, με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώθηκε, θα κάνει ότι μπορεί, προκειμένου η Πολιτεία να στηρίξει τους επαγγελματίες που πλήττονται βαρύτατα.

Τα Δημοτικά καταστήματα θα εξακολουθήσουν, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν κλειστά για το κοινό, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διασφαλιστεί η υγεία του προσωπικού και του κοινού. Στο μεταξύ η Δημοτική Αρχή με νέα ανακοίνωσή της, θα δώσει οδηγίες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Με συνείδηση της ατομικής και κοινωνικής μας ευθύνης, με ψυχραιμία και αλληλεγγύη, είμαστε βέβαιοι ότι, θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με επιτυχία και αυτή τη δύσκολη κατάσταση, προστατεύοντας την υγεία όλων και κυρίως των ευπαθών συμπολιτών μας.